La Policia Nacional adquireix 1.350 escuts per als agents antiavalots

El cos policial ha de substituir 75 escuts i reparar-ne 55 després dels disturbis de les darreres setmanes

Des de la publicació de la sentència, la unitat d’antiavalots ha protagonitzat múltiples episodis d’enfrontaments amb els manifestants que han causat danys en els materials dels agents. Segons el mitjà ‘Confidencial Digital’, el Cos Nacional de Policia ha adquirit 1350 escuts per aquesta unitat després de les mobilitzacions de les últimes setmanes.

La Divisió Econòmica i Tècnica del cos policial ha adjudicat un contracte de subministrament en el qual s’especifica «l’adquisició de 1.350 escuts transparents antiavalots, per la dotació de les unitats d’Intervenció Policial adscrites a la Comissaria General de Seguretat Ciutadana». En principi, de cara a finals d’aquest any el cos policial rebria els primers 450 escuts de la remesa.

Es necessita la substitució de 75 escuts arran dels disturbis de les darreres setmanes 

Els agents de la Unitat d’Intervenció Policial, després dels disturbis més intensos, han fet un balanç respecte a l’estat dels escuts que indica que se'n necessita la substitució de 75 i la reparació de 55. Des de sindicats com la Confederació Espanyola de Policia (CEP) es demana «la dotació d’uniformes, mitjans materials i de protecció individual adequats per totes les Unitats de Prevenció i Reacció, amb especial urgència pels companys comissionats a Catalunya».

Antiavalots de la Policia Nacional
Es necessita la substitució de 75 escuts arran dels disturbis de les darreres setmanes  | ACN

Els escuts adquirits hauran de tenir un pes inferior als 4,1 kg, seran plans, de forma rectangular i amb les vores rodones. Arribaran en tres remeses de 450, la primera de les quals serà a finals d’aquest any i les altres dues estan previstes pel 2020 i el 2021.

També et pot interessar...