Militars de l'exèrcit de Terra espanyol

Policies i militars espanyols, de baixa pels efectes d'una de les vacunes

Cal recordar que va passar una cosa similar amb professors la setmana passada


L'arribada de les vacunes contra la Covid a Espanya ha estat, des del principi, un motiu d'esperança en la lluita contra la pandèmia. És la principal eina amb què compten els països a dia d'avui per poder frenar l'expansió del coronavirus i cada vegada són més les persones que estan sent vacunades.

No obstant això, i com sabem, malgrat que es tracti d'una cosa necessària, aquestes vacunes poden tenir efectes secundaris i, de fet, no són poques les persones que els han patit, encara que res més enllà d'unes dècimes de febre o alguna reacció al·lèrgica, en la majoria dels casos.

També cal tenir en compte que hi ha diferents vacunes i, actualment, a Espanya s'administren alternativament, segons l'edat de la persona o el seu grup de risc.

Fins ara s'havia administrat la vacuna de Pfizer a la gent gran i personal sanitari. Amb l'arribada de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca s'ha pogut expandir la vacunació a altres sectors claus de la població, com ara els professors, sanitaris en segona línia o cossos de seguretat i militars.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Doncs bé, recentment s'ha donat un cas d'un grup de policies i militars de Lleó que han quedat fora de servei en els últims dies després de patir certs efectes secundaris després d'haver-SE administrat la primera dosi de la vacuna que els corresponia, l'AstraZeneca.

Segons sembla, es tracta d'una informació que ha estat confirmada per fonts dels propis cossos de seguretat. Molts dels policies i militars que es van administrar la vacuna van presentar episodis de febre de més de 38 graus i van haver d'absentar-se dels seus llocs de treball, durant períodes d'un o dos dies.

Cal tenir en compte que potser en un altre sector no es tractaria d'unes baixes molt perjudicials, però tractant-se d'agents de policia les conseqüències són importants. Segons l'Ajuntament, la Policia Local de Lleó va arribar a perdre en aquests dies un total d'entre 15 i 20 efectius, tot i que des del cos asseguren que van ser més.

Precisament per aquesta manca de persones, moltes unitats no van poder complir amb les patrulles que havien de realitzar, ja que no hi havia policies suficients, cosa que va passar també amb els militars de l'UME.

Cal tenir en compte que això dels efectes secundaris en les vacunes és una cosa que pot passar i, de les tres que s'administren a Espanya, l'AstraZeneca és la que presenta uns efectes secundaris més evidents després d'administrar-ne les dosis. Malgrat això, no hi ha cap problema de seguretat del fàrmac i, si no es posa en majors de 55 anys, és perquè no s'ha pogut provar clarament que sigui eficient en aquest grup d'edat.

Desenes de professors de baixa després de posar-se la vacuna

El dels policies no és el primer cas d'empleats que no poden acudir en massa als seus llocs de treball. La setmana passada es va donar un cas similar, però aquesta vegada en el col·lectiu de professors. Un gran grup de docents de diverses escoles d'Espanya es va veure afectat per les vacunes i els seus efectes secundaris.

Es va informar llavors que desenes de professors havien hagut de faltar gairebé alhora als seus llocs de treball a conseqüència dels efectes secundaris que l'administració de la vacuna els estava provocant.

Com passa en tots els casos, els efectes es van acabar entre les 24 i 48 hores, però van ser molts els alumnes de diferents centres que es van quedar en algun moment sense professors a conseqüència d'aquesta situació.