El Portal de l'Àngel, el carrer més car d'Espanya

Els 58 locals que té estan ocupats tot i l'elevat preu del lloguer

Llogar un comerç suposa un cost de 275 euros mensuals per cada metre quadrat
Llogar un comerç suposa un cost de 275 euros mensuals per cada metre quadrat | CEDIDA

La ciutat de Barcelona compta amb el carrer més car d'Espanya: el Portal de l'Àngel. Al seu torn aquest és també el més car de la ciutat comtal però això no suposa cap impediment perquè tingui tot els seus 58 locals ocupats fent que sigui impossible obrir una nova tenda.

El lloguer d'un local en aquest tram suposa un cost mensual de 275 euros, per cada metre quadrat, segons recull 'Crónica Global'. De ben a prop el segueix el Passeig de Gràcia on el lloguer és de 245 euros el metre quadrat. És per això que l'Estudi de Mercat de Locals Comercials que ha elaborat la consultora Gesvalt assenyala que Barcelona «segueix sent un dels principals destins per a les marques internacionals» perquè és la ciutat on es fixen «per obrir el seu primer centre a Espanya».

El segons carrer més transitat de Barcelona

D'ençà que als anys 70 el Portal de l'Àngel es va convertir en una zona de vianants s'ha convertit en un dels carrers comercials de referència amb tota una diversitat de marques del sector del tèxtil com són Cortefiel, Women' secret, Pimkie, El Corte Inglés i pròximament Desigual que ocuparà el local que deixa aquesta tardor Bershka. 

Que el Portal de l'Àngel tingui un lloguer tan elevat es deu en gran part a què es tracta del segon carrer més transitat de la capital catalana mentre que la primera posició l'ocupa Portaferrisa, segons recull el mitjà citat anteriorment, amb 12.240 vianants diaris. Segons un informe del TC Group Solutions, aquesta afluència de persones implica que el preu del lloguer sigui de 6,02 cèntims per client potencial, convertint-se en un dels carrers més rentables d'Europa.

Així doncs, el Portal de l'Àngel és l'únic carrer comercial del centre de la ciutat que no té cap local lliure mentre que el Passeig de Gràcia disposa d'una disponibilitat de l'1,2%, al tram alt, i del 7,15%, al tram baix. Per la seva part La Rambla té disponible un 3,9%. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari