Dona agafant un carnet de conduir espanyol.

Els canvis en l’examen de conduir, posposats fins que Sánchez formi govern

El dia 1 de juliol finalment no es produirà la modificació del Reglament General de Conductors com estava previst

La Direcció General de Trànsit (DGT)  tenia previst modificar la formació i els exàmens d’obtenció del permís de conduir  el pròxim mes de juliol. Tanmateix, aquest dilluns ha informat que no serà així i, en canvi,  ho farà un cop el nou govern hagi estat format.

Encara no hi haurà canvis en els exàmens de conduir

«El mes de juliol no es produirà cap canvi que afecti l'obtenció del permís de conduir, per tant no serà més difícil ni més costós treure's el permís que autoritza a conduir, tal com publiquen en alguns mitjans», han indicat en un comunicat des de l'organisme dependent del Ministeri de l’Interior. Cal destacar que l’1 de juliol era la data prevista en l'esborrany del Reial decret que havia preparat la DGT pel qual es modificava el Reglament General de Conductors, i en el qual es recullen canvis en la formació i els exàmens.

Segons han declarat fonts de la DGT, el document està subjecte a modificacions i, fins i tot, no descarten que la mesura quedi finalment sense aprovar-se. En aquest sentit, també han indicat que els canvis estan en l'aire com a conseqüència de la situació política, perquè fins que no es constitueixi un nou govern no es pot saber si aquesta iniciativa continuarà endavant, que va quedar paralitzada després de la convocatòria d'eleccions. Tanmateix, no és l'única norma que està paralitzada, com és el cas del  Reial decret de Mesures Urbanes de Trànsit, que pretenia limitar a 30 km/h la velocitat en vies d'un únic carril per sentit de circulació a les ciutats.

Novetats en la formació i en els teòrics i pràctics

L'esborrany de Reial decret que modifica les condicions de la formació i els exàmens recull una  formació obligatòria teòrica presencial de vuit hores  per a tots els aspirants, a més d'una formació presencial obligatòria de dues i sis hores, segons el tipus de carnet, per als qui vulguin obtenir un permís diferent de l'A o el B. També hi hauria canvis en els exàmens teòrics i pràctics.

En els primers, el temps per fer l'examen podria ampliar-se en incloure vídeos i els errors comesos no podrien excedir el 10% del total  de preguntes formulades. Respecte del segon, s'estableixen terminis mínims per poder presentar-se a més d'una convocatòria, a més d'indicar que, per cada no apte,  l'alumne hauria de rebre cinc classes de conduir per a poder presentar-se de nou a l'examen.

També et pot interessar...