Primer pla del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri

Preocupació per l'últim missatge de Francesc Mauri de TV3: «S'han desintegrat»

Mauri alerta sobre la situació meteorològica

El pronòstic s'ha complert, la calor ha estat la protagonista del cap de setmana. Octubre ha arribat amb unes temperatures rècord, temperatures que han estat fins a 8ºC més altes del normal. Francesc Mauri, un dels meteoròlegs més destacables a Catalunya, ho va avisar al seu dia, i no li ha faltat raó.

S'han batut rècords, els termòmetres han arribat a marcar 35ºC a molts punts del territori català. El Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pallars Jussà i el Priorat han estat les zones més caloroses. De fet, el rècord s'ha batut a Lleida, s'han registrat 34,1ºC, la temperatura més alta en 84 anys de registres.

«S'han desintegrat literalment»

El meteoròleg ha volgut remarcar, a través del seu compte de Twitter, el que ha passat aquest cap de setmana. Sobretot aquest diumenge, les temperatures han tocat el sostre. O si més no això és el que ha volgut deixar clar Francesc Mauri, el meteoròleg de confiança de molts catalans.

A través de ' MeteoMauri ', ha repostejat una publicació del Meteocat on indicaven que s'havien batut rècords. "¡No s'han batut rècords en alguns casos, s'han desintegrat literalment amb superacions de 3ºC!", ha indicat.

Tot i això, aquest no ha estat l'únic missatge que ha publicat el meteoròleg. Seguit aquest missatge, va publicar un article titulat amb: «Octubre comença fulminant una cinquantena de rècords de calor a Catalunya: 34 graus a Lleida». Un missatge que va despertar preocupació entre el públic, ja que vivim unes temperatures d'autèntic rècord.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Inici de setmana calorós

Tot i que la tendència és que les temperatures vagin descendint durant aquesta setmana, encara se superaran els 30ºC en alguns punts del territori. La tendència no canviarà, s'esperen jornades molt assolellades i amb temperatures altes, encara que no pas com les que s'han registrat aquest cap de setmana.

Mapa amb les temperatures previstes pel 2 d'octubre a Catalunya
Diverses comarques superaran els 30ºC aquest dilluns. | Meteocat

Demà, dimarts 3 d'octubre, la temperatura començarà a baixar. S'espera que les temperatures baixin lleugerament 2 o 3ºC durant la jornada, de manera que serà poc notable.

De fet, s'espera que la temperatura diürna mitjana de la jornada rondi els 28ºC. Pel que fa a les nocturnes, aquestes començaran a ser una mica més fresques, sobretot al Pirineu, on la mínima serà de 7ºC.

Mapa amb les temperatures previstes pel 3 d'octubre a Catalunya
La calor també continuarà aquest dimarts, 3 d'octubre. | Meteocat

A curt termini és aquesta la predicció. Segons el Meteocat, aquest dimecres també serà una jornada assolellada, encara que apareixeran núvols al Pirineu, que podrien deixar algun xàfec durant la tarda. Pel que fa a la resta, serà una jornada on predominarà el sol amb unes temperatures molt similars a les de dimarts.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 4 d'octubre
Petits xàfecs podrien reaparèixer aquest dimecres al Pirineu. | Meteocat