Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El departament de Territori pretén habilitar un tercer carril a la C-55 entre Manresa i Arbrera

El carril facilitaria l'espai per a possibles avançaments

Part del tram de la C-55 que es pretén ampliar
Part del tram que es pretén ampliar a la C-55   | Google Maps

 

El departament de Territori de la Generalitat està  treballant per remodelar un dels trams més congestionats de la carretera C-55 entre Manresa i Abrera. Es preveu poder construir un nou punt d'avançament en un dels trams més conflictius: la recta entre Sant Vicenç i Castellgalí.

Habilitació d'un tercer carril

Sobre la taula es troba la idea de  l'habilitació d'un tercer carril en sentit Manresa que faciliti espai per a possibles avançaments,  segons precisen fonts de la conselleria a 'Regió 7'. Un projecte semblant al que ara fa uns mesos es va posar en servei, també direcció a Manresa, a la zona que hi ha entre el túnel de Puda i l'aeri de Montserrat.

El cost aproximat del projecte ronda els 800.000 euros, segons les mateixes fonts, i en aquest moment s'està fent la redacció del projecte. La recta que es pretén ampliar es troba en un dels trams que està totalment separat per una mitgera de formigó, a la banda dreta en sentit Maresme es troba el riu Llobregat, tot i que hi ha prou distància entre aquest i la carretera per ampliar la plataforma de la calçada i així poder guanyar espai pel carril d'avançament.  De moment, la conselleria no ha concretat quina serà la longitud exacta que tindrà aquest carril, ni tampoc quan es preveu que puguin començar les obres.

Altres obres en curs

En aquesta carretera,  actualment s'està treballant en dos trams, per una banda s'estan finalitzant les obres de l'enllaç de  Castellbell entre la C-55 i la de Terrassa, la C-58  on s'estan fent els últims retocs. D'altra banda, l'altre tram que també es troba en obres és el traçat sud entre el nucli urbà de Monistrol de Montserrat i l'aeri de Montserrat, però que ja es troba molt concentrat fins a la colònia Gomis. És un dels trams més complicats de la carretera per la presència de dos revolts força pronunciats, i perquè es troba entre un cingle i el traçat del riu.

També et pot interessar...