El fons d'inversió Proa Capital podrà comprar l’empresa Gallo

Els fins ara propietaris mantindran una participació minoritària

Pastas Gallo, a la venta | Cedida

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en primera fase l'operació d'adquisició del Grup Gallo per part del fons d'inversió espanyol Proa Capital. Segons l'ens regulador, l'operació compleix amb els requisits previstos en la Llei de Defensa de la Competència, un procés que estudiava des de juliol.

La firma espanyola va oferir uns 200 milions d'euros per comprar l'empresa alimentària propietat dels cinc germans Espona, superant altres ofertes com les d'Idilia Food, Ventura i Tower Brook. A partir d’aleshores, la CNMC analitzava la compra i aquest dimecres ha anunciat que compleix amb les condicions necessàries.

Els germans Espona seguiran tenint part del capital

L'empresa, creada per la família de Rubí l'any 1946, està formada per 350 treballadors, té fàbriques a Granollers i Esparraguera, i una tercera a Còrdova, i l'any 2018 va registrar un benefici brut de 20 milions d'euros. Els fins ara propietaris mantindran una participació minoritària, d'entre el 15% i el 30% del capital.

Pastes Gallo va ser una de les centenars de companyies catalanes que va traslladar la seva seu fora de la Catalunya, concretament a Còrdova, a finals de l'any 2017 per la situació política catalana.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari