YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els Mossos rebran un curs de l'Exèrcit de desactivació d'explosius

No és la primera vegada que la institució militar instrueix el cos de la policia catalana per millorar les seves capacitats tècniques

L'Exèrcit de Terra instruirà els Mossos mitjançant un curs de desactivació d'explosius | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos rebran instrucció militar durant les pròximes setmanes. Així ho assegura 'El Español', que explica que la policia autonòmica serà instruïda en un curs intensiu de desactivació d'explosius a l'Acadèmia d'Enginyers de l'Exèrcit de Terra. Aquesta mesura pretén reforçar les capacitats dels Mossos d'Esquadra, ja considerables, per fer front a l'augment en la troballa de bombes a Catalunya —més de 300 enguany.

Això suposa un nou apropament del cos policial català amb la institució militar durant la crisi política entre Catalunya i l'Estat. Ara bé, no serà la primera ocasió en què els Mossos d'Esquadra reben instrucció en matèria de desactivació d'explosius; de fet, tal com ha assenyalat al mitjà esmentat un grup de periodistes que participava en un curs de corresponsals de guerra, l'èxit ha estat rotund fins ara.

300 artefactes explosius desactivats enguany a Catalunya

En referència a la ingent quantitat d'artefactes explosius al territori, les dades d'Interior mostren que l'any 2018 es van retirar 416 projectils —granades i morters majoritàriament. Aquests, en gran manera, són procedents de la Guerra Civil i, per tant, la desactivació no és tan complicada, ja que l'estructura i funcionament de l'explosiu és més rudimentari. No obstant això, hi ha hagut casos infreqüents que disten dels anteriors, com ara fa dos anys, l'agost del 2017, quan els gihadistes que van atemptar a Barcelona i Cambrils van planejar l'ús d'una bomba de fabricació casera —anomenada 'La mare de Satanàs'.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari