Puigdemont

L'advocat de Puigdemont: «Si ha de jugar la carta de pres polític, la jugarà»

A més, el Tribunal Suprem podria accelerar la sentència del procés per abans del 14 d’octubre

La vista oral on es decidirà si Oriol Junqueras té immunitat  com a eurodiputat està fixada pel pròxim 14 d’octubre. Així,  la sentència del procés podria accelerar-se i quedar llesta abans d’aquesta data perquè el Tribunal Suprem vol evitar que es creïn debats paral·lels sobre el procediment judicial, segons avancen ‘La Vanguardia’ i ‘RAC1’.

Puigdemont podria «jugar la carta de pres polític»

Si el Tribunal Suprem finalment sentència els presos polítics per rebel·lió o sedició, aquests ja estaran inhabilitats definitivament, és a dir que El Tribunal de Justícia de la Unió Europea  (TJUE)  no necessitaria posicionar-se sobre si Junqueras té immunitat o no, ja que aquesta decisió no arribaria fins al desembre, segons creuen els magistrats, i  ja estaria inhabilitat de qualsevol càrrec públic.

A més, un dels objectius del jutge Marchena en avançar la sentència del procés és evitar que hi hagi debats paral·lels. I l’altre estaria relacionat amb Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ja que  el pròxim 16 d’octubre farà dos anys que estan a presó per ordre de l’Audiència Nacional i, per tant, si no hi ha resolució abans d’aquesta data, el Suprem haurà d’explicar perquè ha allargat la situació de provisionalitat.

També destaquen les declaracions  sobre Puigdemont de Jaume Aloso Cuevillas, advocat i diputat de JxCat al Congrés, qui creu que la sentència podria arribar a l’agost: «Si en algun moment ell creu que pel bé de la causa que defensa és convenient entregar-se o que el detinguin, no dubtarà. Si ha de jugar la carta de pres polític, la jugarà. I, per tant, hi ha hagut moments en què s’ha plantejat seriosament. El 30 de gener va plantejar-se seriosament, però al final es va avortar».

També et pot interessar...