Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficina de Treball atur

Quatre EROs a diferents empreses del Vallès Occidental podrien afectar a 1.200 treballadors

Te Connectivity, General Cable i Huayi Compressor ho haurien confirmat i perilla la planta de Continental

Oficina de Treball atur
1.171 treballadors del Vallès podrien ser acomiadats | Barcelona Activa

L'activitat industrial al Vallès Occidental no passa pel seu millor moment. I és que en els darrers dies fins a quatre empresesmultinacionals haurien aprovat un ERO que podrien afectar a un total de 1.171 treballadors. Aquests es sumen als 13 registrats fins el setembre amb 412 afectats. 

Dues d'elles ja haurien confirmat els seus expedients de regulació d'ocupació. Concretament, 94 treballadors de TE Connectivity i 153 de General Cable podrien perdre la seva feina a les plantes que tenen a Montcada i Reixac.  

A això s'afegeix, la deslocalització de  Huayi Compressor que podria acomiadar les 164 persones  que treballen a Sant Quirzè del Vallès. Finalment, perilla el lloc de feina dels  760 treballadors de la planta de Continental  a Rubí

Reactivar el Pla per la Reindustralització de la comarca

Aquest dimecres s'han reunit al Consell Comarcal alcaldes dels municipis afectats, representants sindicals, de la Diputació de Barcelona i la Generalitat per estudiar aquests ERO.El president del Consell, Ignasi Giménez, explicava que cal «activar tots els mecanismes, programes i iniciatives per tal de prevenir els expedients de regulació d’un sector tan estratègic com és la indústria a la nostra comarca», segons recollia 'El Món'. 

Així, es plantegen  incloure mesures específiques en el Pla d’Acció del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental pel 2020.  Les solucions podrien passar per impulsar bonificacions de l'IBI a les companyies o subvencions per contractació, a més de mesures de reciclatge laboral per als treballadors acomiadats.

També et pot interessar...