Imatge d'un radar a la carretera C-17, a l'alçada de Figaró

El radar que multa cada dia 83 conductors a Catalunya: on és i com evitar-lo

Només porta en funcionament quatre mesos

Fa uns mesos, la Direcció General de Trànsit (DGT) va implantar nous radars a les vies catalanes. Uns radars que han fet que la DGT augmenti la recaptació. Ara bé, n'hi ha un que recapta més que la resta, et diem quina.

Tots ells estan a sota de la tutela del Servei Català de Trànsit (SCT), organisme de la Generalitat de Catalunya. Segons les xifres publicades per Autopista, els gairebé 200 radars instal·lats a Catalunya van recaptar 120 milions per multes d'excés de velocitat, els darrers dos anys.

Quin és el radar que més multa?

A tot el territori català hi ha 210 radars fixos, entre el qual destaca el que està situat a la carretera C-17, al seu pas per Figaró-Montmany, al Vallès Oriental. Segons les dades recopilades pel SCT, aquest radar multa cada dia 83 conductors que superen els 80 km/h, la velocitat màxima permesa.

L'aparell no porta gaire temps en funcionament. De fet, va començar a funcionar el 17 d'abril passat. Des de llavors i fins a finals de juliol, es van obrir uns 8.5000 expedients sancionadors, segons va informar Trànsit.

Primer pla d'un radar a una carretera
El radar ha multat més de 8.500 conductors. | OCU

El radar fix està instal·lat al quilòmetre 33,5 de la C-17, en sentit Barcelona. Segons ha informat la CCMA , està instal·lat entre arbres i a pocs metres d'un altre senyal, per la qual cosa costa veure'l.

Els conductors no són els únics afectats per l'aparell, sinó que els jugadors i els aficionats del Club Esportiu Figaró són testimonis de la seva activitat. El radar està situat al costat del camp de futbol del poble, i els ciutadans són testimonis directes de la seva activitat, sobretot quan cau el sol.

Instal·lat des del 2020

El radar només agafa els que van en direcció Barcelona. No agafa els residents al poble, ja que ja se'l coneixen i, a més, l'entrada al municipi és abans.

L'aparell està instal·lat des d'agost del 2020, encara que no va començar a funcionar fins a l'estiu passat, en període de prova. Finalment, es va activar el mes d'abril passat i des d'aleshores no ha parat de multar conductors.

La justificació de Trànsit és que el va instal·lar per intentar reduir els accidents en aquesta carretera, ja que s'han registrat unes 80 víctimes des del 2010. Cal destacar que aquest no és l'únic a la carretera, la C-17, sinó que a l'altura d'Aiguafreda n'hi ha un altre a 80 km/h.