El Regne Unit adverteix que no s'aixecaran les mesures «fins que sigui segur»

De moment, recomanen als britànics no viatjar a Espanya

Hugh Elliot, l'ambaixador del Regne Unit a Espanya
Hugh Elliott assegura que es buscarà un equilibri entre la salut pública i la recuperació de l'activitat econòmica | DiarioAbierto

L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, ha assegurat en una entrevista per 'Antena 3' que les mesures de seguretat al país britànic estan en «constant revisió» i que la voluntat és «aixecar-les quan sigui segur, no abans». D'aquesta manera responia a les paraules de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, que advertia de les intencions del govern espanyol de crear un corredor segur entre el Regne Unit i les Balears per activar l'activitat econòmica. 

Assegura que hi ha comunicació constant entre països

El govern britànic va recomanar a la població evitar els viatges que no fossin essencials a Espanya, inclús a les illes Balears i Canàries: «Aquesta recomanació es basa en l'evidència d'increments en els casos de Covid-19 en diverses regions, particularment a l'Aragó, Navarra i Catalunya», assegurava la representant del ministeri d'Exteriors del Regne Unit. Així mateix, es desaconsellava als britànics que ja estaven a Espanya que marxessin «en aquests moments». 

Hugh Elliott ha reconegut ara que hi ha diferències entre la situació epidemiològica als diferents punts del territori espanyol, però que a l'hora de prendre una decisió calia tenir en compte que no hi ha «restriccions de mobilitat», el que considera un factor d'expansió del virus. No obstant això, ha insistit que el Regne Unit considera Espanya com un «destí magnífic», però que quan van observar que les dades anaven a l'alça van haver «d'actuar amb rapidesa». 

Amb tot, ha dit que hi ha una comunicació «constant» entre països i que continuaran buscant «l'equilibri entre la protecció de la salut pública i la recuperació de l'activitat econòmica». Cal recordar que el turisme és el sector que més riquesa aporta a l'economia espanyola, on arriba a representar fins a un 14% del PIB. És per aquest motiu que des del govern es veuen obligats a buscar solucions per acabar el més aviat possible amb la crisi que ha generat la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari