El rei Joan Carles avança favorablement i comença a caminar

S'espera que el rei emèrit passi a planta «en les hores vinents»

Joan Carles I mantindrà la seva assignació anual
El rei Joan Carles avança favorablement i comença a caminar | EFE

El rei Joan Carles continua evolucionant «satisfactòriament» després de l'operació de cor. El rei emèrit es va sotmetre a una intervenció de tres bypass en el cor aquest dissabte. Segons fonts de l'hospital Quirón Saloud Madrid, s'espera que passi a planta «en les hores vinents». 

Pels pacients d'edat avançada, el temps de mitjana de recuperació en l'UCI és de dos o tres dies. No obstant això, l'últim informe mèdic informa que aquest dilluns podria ser el dia en què Joan Carles I abandoni l'UCI i s'instal·li en planta. 

Aquest diumenge al matí el mateix centre va informar que l'operació s'havia realitzat amb èxit i que el monarca evolucionava «satisfactòriament». «El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense suport ventilatori i amb mínim suport vasoactiu», va informar la directora gerent de la clínica, Lucía Alonso. A més, va afegir que el rei Joan Carles «s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments i que presenta bon estat d'ànim», van informar.

Nou informe mèdic

El següent informe mèdic ha estat anunciat avui dilluns, a les 12 hores. En un comunicat, el centre assegura que el pacient «manté bon estat d'ànim» i tolera dieta tova i fins i tot «ha fet uns passos». També ha començat a realitzar exercicis de fisioteràpia cardiorespiratòria. Això permetria passar a la planta d'hospitalització, segons l'informe.

També et pot interessar...

El rei Joan Carles «mor» el dia de la seva operació de cor, segons 'El País'

El rei Joan Carles demana una «gran» televisió per l'operació de cor de dissabte


Comentaris
Albert
No entenc que això sigui una notícia,

envia el comentari