El restaurador de Manresa deixa la vaga de fam en rebre el permís municipal per posar para-sols a la terrassa

La protesta, que havia començat a mig matí, ha acabat passades les tres de la tarda després d'una trucada de l'Ajuntament

Pla general del restaurador de Manresa en vaga de fam.
La vaga de fam de José Antonio Sánchez no ha superat les quatre hores, en haver rebut el permís municipal. | ACN

El restaurador manresà, José Antonio Sánchez, ha aturat aquest dimarts a la tarda, després de només de quatre hores, la vaga de fam que havia iniciat a mig matí per intentar que l'Ajuntament de Manresa autoritzés els para-sols que havia instal·lat en la terrassa del seu bar.

La decisió d'aturar la vaga de fam s'ha produït després que aquesta tarda, al voltant de les tres, el bar 'El Renacer' ha rebut una trucada del consistori, en què han estat informats que a partir de dimecres rebran el permís, de mà d'un policia local, que els autoritza a col·locar para-sols a la terrassa.

Pèrdues d'entre 150 i 200 euros diaris

Els amos del bar, satisfets i agraïts amb l'Ajuntament de Manresa, encara no saben quants para-sols podran col·locar exactament, però esperen, amb aquesta decisió, poder posar fi a una situació que, amb la calor i a ple sol, feia que els clients no s'asseguessin a consumir. Unes pèrdues que els propietaris havien xifrat entre 150 i 200 euros diaris.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Manresa ha assegurat que el motiu de la denegació és que els para-sols ocupen la via pública i dificulten el pas dels vianants. Quan la llicència especial amb motiu de la Covid-19 per tenir terrassa venci el 30 de setembre, els amos del bar 'El Renacer' volen demanar-ne una ampliació per poder disposar de terrassa tot l'any en el seu establiment.


Comentaris

envia el comentari