Restringeixen l'accés als massissos de Montserrat, les Gavarres i les Cadiretes

El president Quim Torra ha anunciat aquesta mesura com a conseqüència de l'elevat risc d'incendi que existeix arreu del territori català
Montserrat
Restringeixen l'accés als massissos de Montserrat, Les Gavarres i les Cadiretes | CatalunyaDiari.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que des de la nit d'aquest dijous quedarà absolutament restringit l'accés als massissos de Montserrat, Les Gavarres i Les Cadiretes, a causa de l'elevat risc d'incendi que existeix arreu del territori català. A més a més, també ha informat d'una prohibició de la sega en tots els camps de cultiu durant, almenys 48 hores.

 

En aquest sentit, el president ha apel·lat a la «responsabilitat» de la ciutadania davant la climatologia extrema. Ha demanat que es faci cas dels consells i que la gent no vagi a les muntanyes i als massissos.

 

Agricultura suspèn la sega a tot Catalunya

A més a més, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha confirmat que estan avaluant l'afectació total dels cultius arran de l'incendi, si bé tot apunta que tan sols hi ha hagut una granja que hagi quedat devastada per les flames. Amb tot, ha insistit en la suspensió de la campanya de sega a tot Catalunya a causa de la «tempesta perfecta» que componen les condicions climatològiques actuals.

 

Quim Torra transmet el seu suport als efectius d'emergències

Durant l'atenció als periodistes que el president ha realitzat juntament amb els consellers Buch i Jordà des de Vinebre —que és on està instal·lat el Centre de Control Operatiu de l'incendi—, Torra també ha volgut transmetre el seu «suport, agraïment i confiança a totes les persones que treballen en l'extinció i prevenen el foc: els alcaldes, els bombers, els Mossos, els serveis d'emergències, els agents rurals, la UME i Protecció Civil».

 

«Són els que més saben i ens indiquen per quin camí hem d'anar», ha defensat el president de la Generalitat.  

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari