Barcelona es quedarà sense Mobile enguany

Avançada la reunió de divendres per decidir sobre la suspensió a aquest dimecres a les 14:00

Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones
Les baixes de Deutsche Telekom i Nokia poden sentenciar definitivament el MWC 2020 | Catalunya Diari

La GSMA, l'associació organitzadora del Mobile World Congress, ha convocat una reunió d'urgència aquest dimecres 12 de febrer a les 14.00 per decidir sobre la possible suspensió de la fira tecnològica que té lloc a Barcelona, segons ha avançat el diari 'El País'. Hi assistiran els 26 representants de l'organisme, entre ells les companyies telefòniques Telefónica, Vodafone i Orange. 

S'avança així la reunió ordinària d'aquest divendres on s'havia de definir el futur del congrés. La decisió ve donada després de quatre noves baixes molt importants que se sumen a les més de 20 dels darrers dies: Deutsche Telekom, Nokia, British Telecom i Orange.

Pressions d'una i una altra banda

La baixa de l'operadora alemanya, la més important d'Europa, podria haver precipitat la reunió, doncs, es tracta, juntament amb Vodafone, d'una de les companyies que més han pressionat aquests dies perquè es prengués una decisió abans de divendres. La no presència de Nokia també deixaria Huawei com l'única empresa de xarxes de telecomunicacions present en un congrés on el 5G havia d'acaparar tots els titulars.

Mentre les principals empreses han anat caient per motius de seguretat davant els riscos de contagi pel coronavirus, les diferents administracions han volgut mantenir una imatge de normalitat i llençar un missatge de tranquil·litat. A l'espera que es confirmi el no definitiu dels organitzadors, la presidenta de la diputació de Barcelona, Nuria Marín, defensava aquest dimarts que en aquests moments «no hi ha perill d'anul·lació». 

També et pot interessar...

 


Comentaris

envia el comentari