Primer pla de Ricard Ustrell

Ricard Ustrell, detingut per la Guàrdia Civil a Madrid: tot el que se sap

El presentador d''El matí de Catalunya Ràdio' va ser detingut pels agents de la benemèrita

No tot són bones notícies per a Ricard Ustrell. El presentador de 'El matí de Catalunya Ràdio' ha viscut un dels pitjors episodis que es pot viure en un aeroport.

L'escenari dels fets ha estat l'aeroport de Madrid. Allà, Ustrell ha viscut una de les peripècies més rocambolesques de tota la seva trajectòria com a periodista.

Després d'entrevistar Alberto Núñez-Feijóo, el periodista havia d'agafar un avió per viatjar a Israel, des d'on la ràdio pública volia fer el programa aquest dimarts. Va ser tant el gir dels esdeveniments que el presentador i la seva productora, Sara Llovet, van quedar detinguts. Ara, la justícia els investiga.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Ricard Ustrell, detingut a l'aeroport de Madrid

El de Sabadell ha relatat aquest matí com van ser els fets. El succés és fruit d'una decisió poc encertada, mala sort i un ambient crispat per la situació que s'està vivint a Israel.

Tal com ha explicat el periodista, pocs minuts abans que s'enlairarà l'avió els van confirmar els bitllets. Això ja suposava anar amb poc temps d'antelació, però tot i així van passar perfectament el control de seguretat. Després del control va ser quan va començar tot:

«En aquell moment, ens vam adonar que teníem un ordinador de més, un que no era nostre. En aquell moment, no hi havia ningú de seguretat a prop i el nostre dilema era: si ara tornem enrere per fer l'ordinador, no arribarem al vol, el perdrem. I, si intentem passar el control de passaports amb un ordinador que no és nostre, tindrem problemes...».

«Si expliquem la situació, no ens deixaran anar-nos-en perquè ens demanaran moltes explicacions i documentació, i no teníem temps. Així que vam decidir deixar l'ordinador en un seient que teníem a prop i anar-nos-en fins a la porta d'embarcament», ha detallat.

Tot va continuar anant bé fins que, un cop asseguts a l'avió, hi havia dues persones que estaven fent coses rares. Un agent del Mossad els va treure de l'avió per investigar-los, i la sorpresa va arribar més tard.

El comandant de l'avió els va dir el següent: «Necessitem que tothom agafi les maletes amb precaució i que baixi de l'avió perquè hem de fer un control de seguretat». Així, Ricard i Sara van baixar i, per sorpresa, van ser detinguts.

«Estic sent investigat»

«Mentre s'estaven aclarint les coses amb els altres dos viatgers, van venir dos policies més i van preguntar per Sara Llovet, la productora del programa, i per mi. Ens van demanar per favor que els acompanyéssim i quedàvem detinguts», ha explicat el presentador.

«En aquell moment li vam explicar que érem periodistes i que no portàvem res perillós a les maletes, només armilles antibales, cascos i material de producció. Ens van començar a mirar els ordinadors i els vam explicar què ens havia passat amb l'ordinador que ens havíem trobat».

«En explicar-ho ens van dir que ens creien, però que havien de continuar amb la detenció perquè una persona havia denunciat la desaparició de l'ordinador i aquest no era on l'havíem deixat. Una altra persona el va agafar i nosaltres vam quedar detinguts, ara ens estan investigant per presumptes còmplices de sostracció d'ordinador», ha detallat.

Finalment, els van anul·lar el vol perquè la situació no era bona i no era possible fer el vol. Actualment, el cas està sota secret de sumari, veurem com s'acaba la cosa.