Pla general de la plaça Corsini de Tarragona, amb diverses taules ocupades a la terrassa

Ja preocupava al Govern: Es torna a disparar el risc de rebrot a Canovelles

Salut ja va prendre mesures dràstiques a Canovelles a finals del 2020 per culpa de diversos brots | Ara, el risc de rebrot ascendeix fins als 739 punts

Els indicadors a Catalunya milloren, sí; però la incidència de la Covid-19 continua sense cessar. A les portes d’una Setmana Santa absolutament crucial per tenir un estiu mínimament normal, ara mateix hi ha tres poblacions a Catalunya que preocupen especialment per la força que hi té el coronavirus. El Departament de Salut, de fet, ja ha informat en innumerables ocasions sobre l’elevat risc de rebrot de Mollerussa i Manlleu, però ara una nova ciutat entra a escena: Canovelles (Vallès Oriental). Crida l’atenció, en aquesta línia, que Canovelles ja va estar el passat mes de setembre de 2020 en el punt de mira del Govern pels sobtats brots que s’havien registrat a la zona.

De fet, a dia d’avui, Mollerussa és el municipi amb més risc de rebrot de tot Catalunya, amb 810 punts, per davant de Manlleu, amb 768. És en aquest punt on apareix el ‘sorpasso’ de Canovelles, amb 739.

Pel que fa a la velocitat de contagi, Lloret de Mar encapçala la llista, amb una Rt de 3,22. La segueixen Canovelles, amb 2,14, i Palafrugell, amb 2,01. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaca Mollerussa, amb 937, seguida d'Olot, amb 816, i Canet de Mar, amb 709.

Canovelles, en el punt de mira de Salut

No és la primera vegada que la població del Vallès Oriental forma part de l’imaginari col·lectiu de Salut. Ja a finals del 2020, Canovelles (juntament amb Les Franqueses i Granollers) va estar en el punt de mira del Govern pels sobtats brots que havia tingut.

Quan Catalunya, de fet, venia d’un període de màxima obertura, Canovelles veia com s’havia de sotmetre a una limitació d'aforament és del 70% al sector cultural i del 50% a l'hostaleria i actes religiosos.

La disposició, aleshores firmada pel conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, recomana als ciutadans de les tres poblacions que només surti de casa seva per anar a treballar; desplaçar-se als serveis sanitaris; anar a l'escola; tenir cura de persones grans, menors d'edat o dependents; anar a comprar menjar; trobades amb el grup de convivència habitual; renovació de documentació oficial; fer mudances; atendre els horts d'autoconsum; fer exàmens inajornables o per causa major.

Optimisme moderat a la regió metropolitana nord

La regió metropolitana nord, on es troba Canovelles, suma 129.345 confirmats per PCR o TA des de l'inici de la pandèmia (+417), i 138.297 amb totes les proves. Des de l'inici de la pandèmia el territori ha registrat 4.582 morts, 5 més. En aquesta regió hi ha 116.655 vacunats amb la primera dosi, 7.988 més que en el balanç anterior, mentre que ja han rebut la segona 47.092 (+255).