El misteriós ritual de Víctor Valdés amb tres monedes i un bitllet de 5

L'exporter és l'actual entrenador del Juvenil A del Barça

Des del passat mes de juliol, Víctor Valdés, el porter titular del millor Barça de la història, i el jugador del club en aquesta posició amb més palmarès individual i col·lectiu, dirigeix el Juvenil A de l'equip blaugrana. Amb només dos mesos a la banqueta dels jugadors de la Masia, Valdés ja ha donat diverses mostres de la seva filosofia de joc —hereva de Cruyff i Guardiola—, però també del seu caràcter singular; especialment en renunciar a disputar el partit pel tercer i quart en un torneig als Països Baixos, perquè considerava que no havien deixat prou estona per descansar als seus jugadors.

Una mostra més del seu caràcter, és l'anècdota que l'acompanya a cada partit i entrenament. Tal com avançava el periodista Javier Miguel, al 'Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio', Víctor Valdés porta sempre al damunt tres monedes i un bitllet de cinc euros a la butxaca. Les monedes no paren de giravoltar a la seva mà; un ritual singular que tanmateix, està força allunyat de les supersticions habituals del món futbolístic.

Un recordatori per tocar de peus a terra

Així doncs, sembla que el millor porter de la història del club, després de la greu lesió que va patir l'any 2014 que el va deixar sense equip, es va trobar sol a Alemanya, on s'estava recuperant, i per tal d'anar cada dia a rehabilitació, havia d'agafar el tramvia, utilitzant monedes i bitllets petits per primer cop a la vida.

Valdés va descobrir què era viure fora de la bombolla mediàtica en què havia crescut i viscut durant anys com a porter del primer equip del Barça; es va adonar de com vivia la gent 'normal', i va descobrir què era agafar el transport públic, pagar un cafè... «una cura d'humilitat en tota regla».

Des de llavors, aquelles monedes i el bitllet de cinc, de la vida humil i de la gent del carrer, acompanyen el porter del Barça; un recordatori que ell mateix es fa per tocar de peus a terra i recordar la sort que té d'haver estat jugador, i d'ara ser entrenador del Barça. Una mostra de la personalitat de l'exfutbolista, exigent amb ell mateix, humil i digne.

També et pot interessar...