Sanitaria prenent la temperatura a una persona

Rússia anuncia la primera vacunació massiva contra la Covid-19 per al mes d'octubre

Els primers a rebre-la, segons el ministeri de Salut, seran els sanitaris i els professors

Tot i que encara no hi ha cap vacuna contra la Covid-19 que sigui 100% fiable i aprovada, la carrera contrarellotge per aconseguir-la ha empès Rússia a posar data a la primera  vacunació massiva. Concretament, segons ha avançat 'El Mundo', el ministre de Salut, Mikhail Murashko, ha assegurat que a l'octubre els russos començaran a rebre les primeres vacunes contra la malaltia, que segueix sent la principal preocupació a escala mundial. 

Els primers a rebre la vacuna seran els sanitaris i professors

Murashko no ha aclarit encara quina vacuna de les que es troben en fase de desenvolupament es faria servir, tot i que ha volgut destacar que els sanitaris  i els professors  seran els primers a rebre la vacuna. Tot això després que, ara fa uns dies, el ministeri de Defensa de la Federació Russa hagi anunciat que la fase de proves clíniques d'una de les vacunes que estaven desenvolupant havia superat amb èxit els paràmetres requerits. 

Es tracta d'una vacuna del Centre Nacional d'Epidemiologia i Microbiologia de Gamaleya, i s'espera que durant aquest mes d'agost comenci l'assaig de la fase 3. Es tracta d'un pas més ampli, que comptarà amb la participació de milers de persones

La Comissió Europea tanca un acord per reservar 300 milions de dosis d'una possible vacuna

La Comissió Europea ha tancat aquest divendres un acord amb la companyia farmacèutica Sanofi  per reservar 300 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19 que està desenvolupant. Es tracta de la primera reserva de potencials vacunes que conclou l'executiu europeu, que segueix negociant amb diferents companyies.

«Preveu que, un cop la vacuna s'hagi mostrat segura i efectiva contra la covid-19, la Comissió estableixi un marc contractual  per a la compra de 300 milions de dosis en representació dels estats membres», apunta en un comunicat la Comissió Europea. Amb tot, al nostre país, Fernando Simón també s'ha atrevit a posar data a l'arribada de la vacuna. El mediàtic epidemiòleg considera que podria arribar a finals d'any o a  principis de 2021.