Ryanair rep la pitjor notícia abans d'acabar l'any

Una enquesta la situa, per setè any consecutiu, en la pitjor posició en el rànquing d'aerolínies 'lowcost'

Ryanair mostrador amb cua
Ryanair, l'aerolínia 'lowcost' pitjor valorada | Europa Press

Ryanair és l'aerolínia de trajectes curt pitjor valorada des de fa set anys. Ara bé, per què? Tan sols un 44% dels passatgers que han freqüentat vols de la companyia l'ha defensada, un suspès en tota regla, i els que la critiquen al·leguen motius diversos: seients incòmodes, mala qualitat del menjar i la beguda, la complexitat de l'embarcament i l'existència de taxes ocultes que no apareixen quan es fa una reserva en línia. Paral·lelament, lamenten un servei deplorable del personal i la tripulació.

Així ho reflecteix l'enquesta anual que realitza l'organització de consumidors especialitzada en viatges Which?, que, a partir d'una mostra de 6.500 viatgers, han dut a terme una anàlisi exhaustiva sobre elservei al client, l'embarcament i l'entorn de la cabina. Mentre que Aurigny lidera el rànquing de millors companyies de curt trajecte, l'aerolínia irlandesa ho fa per la cua, i des de fa set anys.

Curiosament, tal com conclou Rory Boland, l'editor de Which?, malgrat les contundents crítiques, a més, i que el 70% dels enquestats asseguren que no tornaran a viatjar amb Ryanair, les xifres de clients de la companyia augmenten anualment.

El rànquing

Les aerolínies 'lowcost' i de curt trajecte amb pitjor resultat després de l'empresa irlandesa són Vueling Airlines (54%) i Wizz Air (56%). El podi el lideren, després d'Aurigny, Jet2 (79%) i SAS Scandinavian Airlines (74%). Pel que fa a les companyies que realitzen vols de llarga distància, les millor valorades han estat Singapore Airlines, seguida d'Emirates i Virgin Atlantic; mentre que les pitjor puntuades són Etihad Airways (56%), British Airways (55%) i American Airlines (48%).

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari