Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla tancat del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, durant la roda de premsa celebrada aquest dijous a la sala d'actes del Departament de Salut.

L'última alerta de Salut: no descarten el confinament domiciliari si «la situació es desborda»

«El confinament domiciliari és l’últim recurs, però també és cert que si la situació es desborda l'hem de tenir present», ha dit el director de Cat Salut, Adrià Comella

Pla tancat del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, durant la roda de premsa celebrada aquest dijous a la sala d'actes del Departament de Salut.
El Servei Català de la Salut, Adrià Comella, diu que es podria arribar a valorar el confinament domiciliari   | ACN

Si la situació és límit, Salut no descarta el confinament domiciliari. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha explicat a Catalunya Ràdio que valorarien prendre mesures més dràstiques a Catalunya «si la situació es desborda». «El confinament domiciliari té efectes sobre la salut, és l’últim recurs», ha comentat un Comella que, al fil de la qüestió, també ha argumentat: «També és cert que si la situació es desborda hem de tenir present que és un recurs que s’ha de poder utilitzar». 

El Govern de la Generalitat i el govern espanyol, en aquesta línia, ja han descartat en reiterades ocasions el confinament total a l'Estat espanyol, però ara des de Salut traslladen que sí que seria una opció a valorar en cas que la situació epidemiològica a Catalunya fos insostenible. De moment, però, el Govern es manté ferm i assegura que, si bé és cert que l'opció està sobre la taula, no és quelcom a valorar. 

Comella també ha anunciat que Catalunya ja té més de 700 persones ingressades a l'UCI per Covid però descarta fer servir la paraula «col·lapse». «Hi ha molta tensió, la paraula col·lapse fa por», ha afegit. Finalment, el mateix Adrià Comella ha anat més enllà per a alertar sobre la nova soca de la Covid-19 importada des d'Anglaterra, ja que segons el director del Servei Català de la Salut en qüestió de mesos la nova soca del virus es podria imposar a l'anterior. 

Construcció de nous espais per poder assumir més pacients

Per tal de poder combatre la pressió hospitalària provocada per la tercera onada de la pandèmia, el Govern ja està posant en marxa l'obertura de nous espais polivalents, vinculats a grans hospitals de referència. D'aquesta manera, ahir dimarts l'hospital de Bellvitge va inaugurar una nova infraestructura que li permetrà guanyar 32 llits d'UCI, 48 punts d'atenció urgent per a pacients amb coronavirus i 64 llits d'hospitalització. Els pròxims hospitals que veuran augmentada la seva capacitat per assumir pacients són Can Ruti, Pere Virgili, Arnau de Vilanova a Lleida i Moisès Broggi a Sant Joan Despí. Aquestes noves construccions permetran multiplicar el potencial hospitalari de Catalunya contra la Covid-19 i, tal com ha explicat la directora de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la regió sanitària metropolitana sud, Montse Figuerola, «disminuir el risc de contagis i l'aparició de brots».