Ara fa uns dies, el departament de Salut confirmava que Catalunya es trobava cada vegada més a prop d'arribar al pic de pressió assistencial als hospitals catalans. Doncs bé, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat aquest migdia que «en els pròxims dies registrarem el pic de màxima pressió assistencial de la tercera onada». De fet, aquests darrers dies el nombre de pacients segueix augmentant tot i fer-ho a un ritme més lent que en les darreres setmanes.
Davant aquest escenari, el Govern té previst prorrogar les mesures actuals per frenar la incidència de la pandèmia a Catalunya. Així ho ha anunciat Ramentol en roda de premsa: «Dilluns ja haurem superat el pic de pressió assistencial, però el nivell de risc encara serà altíssim; per tant, pensem que les restriccions actuals s'hauran de prorrogar». En aquest sentit, el sub-director general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha assenyalat que es mantenen les restriccions vigents i ha recordat que «cal portar la mascareta ben posada, renovar-la, i dur-la sobretot en espais tancats i no ventilats i també quan visitem familiars».
? El secretari general @mramentol i el conseller d’@Interior, @miquel_samper, compareixen després de la reunió del Procicat per informar de la situació de la #COVID19.https://t.co/O2y1LTA3oO
— Salut (@salutcat) February 1, 2021
D'altra banda, el coordinador de la Unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha admès que «el descens» del nombre d'hospitalitzacions «és lent, ens agradaria que fos més gran». Tot plegat, arriba en una jornada on Salut ha notificat 2.371 nous casos confirmats per PCR o TA, elevant la xifra total d'infectats a 469.237, i 85 noves morts, sumant un total de 19.231 defuncions. Actualment, el nombre de pacients ingressats amb Covid-19 als hospitals catalans és de 2.977 persones, 104 més que ahir, i 730 a l'UCI, els mateixos que fa 24 hores.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
D'altra banda, la velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, baixa una centèsima i se situa en 0,92, i el risc de rebrot disminueix 14 punts, situant-se ara en 519. En paral·lel, la incidència a 14 dies també disminueix, i passa de 596,04 a 586,46. Segons Jacobo Mendioroz, la zona que més preocupa a Catalunya és el Pla d'Urgell on «la tendència no és a la baixa com a la resta de Catalunya» i zones com Lleida i Aran. Actualment els municipis catalans amb un risc de rebrot més gran en tot el territori són Olot, Mollerussa i Ripollet.
? A https://t.co/AxO9z8CWSw podeu consultar les dades actualitzades de repercussió de la pandèmia de #COVID19 a Catalunya:
— Salut (@salutcat) January 31, 2021
? Evolució diària de casos
? Risc de rebrot
?️ Velocitat de propagació
? PCR fetes
? Número d'ingressats pic.twitter.com/nVOZi6PEvA
65.000 noves vacunes a Catalunya
Pel que fa al pla de vacunació, Marc Ramentol ha explicat que «el pla de vacunes continua afectat per una minva de 40.000 dosis que encara no hem rebut» i que aquest dilluns han arribat 65.000 «que ens permeten reprendre el ritme de vacunació, però no som on voldríem». Està previst que aquestes dosis s'administrin com a segones rondes entre residències i sanitaris