Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Salut descarta vincles entre la mort de dos homes a Catalunya i la vacuna d'AstraZeneca

Tots dos van perdre la vida a les poques hores de rebre el vaccí de la farmacèutica britànica

El Departament de Salut descarta de moment que hi hagi cap relació entre la mort de dos homes a Tàrrega i Cervera i la vacuna d'AstraZeneca, segons han explicat a l'ACN fonts del departament. Segons diverses informacions, tots dos van morir poques hores després de rebre el vaccí de la farmacèutica britànica. En el cas de Tàrrega, es tracta d'un home de 65 anys que es va vacunar el passat dimecres i va morir dues hores després de rebre el vaccí. El de Cervera, que tenia 63 anys, va rebre la vacuna el 25 de març, i va perdre la vida l'endemà.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquest sentit, fonts del Departament de Salut han explicat que «és un cas que està sota investigació, però, de moment, amb les dades recopilades fins avui no hi ha relació causa-efecte amb la vacuna». Les mateixes fonts han assenyalat que, seguint els protocols, han comunicat el cas als serveis de farmacovigilància de l'Agència Espanyola del Medicament.

Pel que fa al veí de Cervera, que tenia 63 anys, va rebre la vacuna el passat 25 de març, i va morir l'endemà. Segons ha pogut saber l'ACN, va anar dues vegades al CAP dient que tenia molt mal de cap, però en les dues ocasions li van dir que era un efecte secundari freqüent del vaccí.

Una neboda del difunt a Tàrrega carrega contra les autoritats sanitàries: «No tenen vergonya»

Arran de la mort del veí de Tàrrega, una de les seves nebodes ha compartit a les xarxes socials un missatge en què ha explicat que el seu tiet era un home «sa i esportista» i que, una hora i escaig després de rebre la vacuna, va acabar morint. «No crec en les casualitats, sí en els fets. Tinc ràbia perquè ens diuen que són casos aïllats, però convidaria a tots els membres de la EMA i a les seves famílies a donar exemple i posar-se la vacuna d'AstraZeneca, a veure si així ens diuen que són casos aïllats», ha afegit.

En aquest sentit, la dona ha carregat contra les autoritats sanitàries, assegurant que «no tenen vergonya», alhora que ha agraït el suport rebut per desenes de persones, que han respost al seu missatge de denúncia a través de les xarxes socials.