Salut no modificarà, per ara, el topall de 500 espectadors al Gran Teatre del Liceu

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha recordat que el Govern segueix un principi de «prudència», i que tot està condicionat a l'evolució de la pandèmia

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, en roda de premsa amb mascareta
Salut no canviarà l'aforament màxim de 500 espectadors al Liceu per «precaució» | cedida

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, no contempla la possibilitat de modificar el topall de 500 espectadors per al Gran Teatre del Liceu, com ha demanat l'equipament aquest cap de setmana, quan se li ha preguntat en diverses ocasions sobre aquesta qüestió en la roda de premsa d'aquest dilluns. Ramentol ha afirmat que l'ampliació del límit d'aforament del Liceu està «a l'espera de l'evolució dels indicadors epidemiològics».

El Govern segueix el principi de «prudència»

El secretari general ha recordat que el Govern va decidir, seguint un principi de «prudència», prorrogar el tram 1 després que els indicadors de la Covid-19, sobretot la velocitat de propagació (Rt), empitjoressin en els darrers dies.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha obert la porta aquest dilluns a primera hora del matí a modificar el topall de públic del Liceu. En una entrevista a Ràdio 4, Sàmper havia explicat que estaven treballant a nivell tècnic en el Procicat la possibilitat d'augmentar-ne el límit d'aforament i que la decisió es prendria en les pròximes hores o dies.

Salut no veu motius per a fer marxa enrere amb la desescalada

La bona notícia, amb tot, és que Salut tampoc veu motius per a endurir les restriccions i fer marxa enrere amb les restriccions. Ho ha assenyalat el mateix Marc Ramentol, que ha destacat que no es donen les circumstàncies per fer-ho.

«No ens aporta valor especular sobre noves restriccions», ha insistit, alhora que ha recordat que un empitjorament de la situació que motivés fer marxa enrere es traduiria en un increment dels ingressos hospitalaris i una taxa de transmissió superior a l'1 (actualment se situa en 0,99). 

Sigui com sigui, ha estat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, qui ha advertit que la possibilitat de fer marxar enrere amb la desescalada és possible. En concret, durant una entrevista a RNE amb Gemma Nierga, el conseller ha explicat que, si la situació empitjora, no hi ha una altra solució. En aquest sentit, ha explicat que tot depèn de la velocitat de transmissió del coronavirus, i de la situació hospitalària i a l'UCI, que no es pot permetre que col·lapsi


Comentaris

envia el comentari