Josep Maria Argimon en una roda de premsa

El Govern parla clar sobre la retirada imminent de mascaretes al carrer

Josep Maria Argimon s'ha mostrat preocupat per l'expansió de la variant Delta

L'arribada de la pandèmia a Catalunya va comportar la utilització de la mascareta per prevenir el contagi de la Covid-19. Des de llavors, només en un curt període de temps l'hem deixat d'utilitzar. Ara, l'obligació d'utilització a l'exterior pot arribar a la seva fi, però està en mans del govern espanyol

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, n'ha parlat durant aquest matí. L'exsecretari de Salut Pública s'ha mostrat partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria a l'exterior «en determinades condicions». Tot i la voluntat del conseller, aquesta decisió depèn de la Moncloa, ja que ha de modificar el decret. 

«Anar pel carrer sol, amb la bombolla o en grups petits sense mascareta, seria perfecte, normal. Hem de normalitzar a poc a poc, sense oblidar que la pandèmia no ha acabat», ha afirmat Argimon.

Responsabilitat durant Sant Joan amb l'ull posat a la variant Delta

La revetlla de Sant Joan arribarà amb l'oci nocturn obert amb un aforament del 50% i sense distància de seguretat. Al conseller, tot i demanar responsabilitats durant aquesta diada, la celebració no és el que més li preocupa. 

Argimon ha assenyalat l'expansió de la variant Delta com a preocupant, a més d'altres que puguin escapar del vaccí.


També ha parlat de la vacunació que han rebut els integrants de la selecció espanyola de futbol i ho ha comparat amb els estudiants 'erasmus'. En aquest sentit, ha dit que «em sembla millor vacunar un estudiant d'Erasmus que la selecció espanyola».

Més del 50% de majors de 16 anys, vacunats

La campanya de vacunació a Catalunya ha agafat velocitat de creuer. Segons l'últim balanç del Departament de Salut, un 50,2% de les persones majors de 16 anys han rebut la primera dosi del vaccí contra la Covid-19. En paral·lel, un 30,8% d'aquest col·lectiu ja té la pauta completa.


Tenint en compte la població general de Catalunya, un 42,5% disposen de la primera punxada i un 26% té la pauta completa i està immunitzada. En xifres absolutes, tenen la pauta completa 2.051.605 persones, i s'han administrat 3.345.741 primeres dosis.

Per grups d'edat, la pauta completa s'ha administrat a un 92% a persones de 80 anys o més; un 90,2% de 70 a 79 anys; un 84,1% de 66 a 69 anys; un 80,3% de 60 a 65 anys; 41,5% de 50 a 59 anys; un 3,6%  de 45 a 49 anys; 1,8% de 40 a 44 anys.