Sàmper alerta d'un augment de festes i «botellons» en domicilis particulars: «Ens preocupa»

El conseller demana «paciència» i pronostica que «tindrem temps de tenir un estiu millor que el passat»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, alerta que han detectat un augment de festes en domicilis particulars en les darreres setmanes a Catalunya: «Ens preocupen». Durant una visita al Parc de Bombers de Girona, Sàmper ha afirmat que aquest tipus de «botellons» són «de difícil control» perquè és complicat poder entrar en un domicili quan es tracta d'infraccions que acaben en sancions administratives.

Malgrat això, Sàmper ha recordat que les multes poden ser «molt importants» i ha fet una crida als que les promouen, a qui ha demanat «paciència». «En un parell de mesos, com a màxim, tindrem temps de tenir un estiu, no com el del 2019, però millor que el passat», ha dit.

En relació amb això, el conseller ha insistit que l'evolució d'aquesta quarta onada és diferent de les anteriors i que «obre el camí a l'obertura de moltes coses», entre elles, l'oci nocturn.

Nou cap de setmana de festes multitudinàries a Barcelona

En aquest sentit, cada setmana els cossos policials informen de festes clandestines i il·legals, la majoria multitudinàries, on s'acaben imposant fins a centenars de denúncies. En l'últim cas que ha sortit a la llum va intervenir la Guàrdia Urbana

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest passat diumenge s'estava fent una festa d'aniversari amb 29 persones a l'interior en un local del barri de les Corts de Barcelona. Els agents van interposar 50 denúncies entre els assistents per incomplir les mesures contra la Covid-19 i van aixecar acta d'inspecció al local.

I és que no passa un cap de setmana durant el qual tinguin lloc aquesta mena de trobades, prohibides amb la intenció de frenar l'expansió de la pandèmia, que continua viva. De fet, Catalunya afronta dues setmanes crucials, amb les UCI pràcticament al límit i amb un confinament comarcal aplicat de nou per segona vegada passada la Setmana Santa, donades les dades i indicatius de coronavirus, cada dia a l'alça.

En la mateixa línia, cal recordar que l'anteriorment citada no és ni molt menys l'única festa clandestina desallotjada aquest cap de setmana. La Guàrdia Urbana identificava també unes 70 persones i acabava interposant 210 denúncies en una altra festa privada multitudinària, aquesta en concret al barri de Poble Nou de la ciutat comtal. Els assistents, com és habitual en aquesta mena de trobades, no complien cap de les mesures establertes per guanyar la batalla a la pandèmia, com l'ús de la mascareta, el respecte a la distància social o el compliment de les restriccions de mobilitat, que aquest cap de setmana ja s'havien concretat en un nou confinament comarcal.


Comentaris

envia el comentari