Farmacia

Alerta sanitària: Els 500 medicaments gairebé esgotats a les farmàcies

El motiu seria que els laboratoris prefereixen vendre els seus productes a l’estranger

Les farmàcies espanyoles s’estan quedant sense fàrmacs. Aquesta és l’advertència de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que ha manifestat que aquest problema, lluny de desaparèixer, s’està incrementant amb els anys.

L’agència afirma que els medicaments que estan gairebé esgotats són els d’ús més freqüent i que no necessiten recepta, raó per la qual és un problema encara més evident. Alguns exemples són el Nolotil, Ibuprofeno, Adiro, Apocard i Lantanon.

Els laboratoris refereixen subministrar a l’estranger

S’ha publicat el llistat sencer amb tots els medicaments amb problemes de subministrament. Així, l’AEMPS ha advertit que es necessita una solució immediata per solucionar la situació. Per altra banda, també han informat que en els últims sis mesos hi ha hagut diversos incidents amb fàrmacs comuns com el Gelocatil 650 mg de solució oral o Almax Forte d'1,5 grams.

Segons informa l’agència, aquest desproveïment és conseqüència que els laboratoris prefereixen vendre els seus productes a l’estranger. Existeixen alternatives a aquests fàrmacs en concret a les farmàcies, però tot aquell qui precisi un medicament en concret haurà de tornar al seu metge perquè li doni una nova recepta.

Tot i això, l’AEMPS informa que aquest no és un problema que arriba amb l'any nou. El cert és que el desproveïment a les farmàcies espanyoles ha augmentat un 40% durant els últims anys, fruit d’una mala logística i el descens dels preus a Espanya.

També et pot interessar...