App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat vigila onze brots amb un «interès especial», un a Catalunya

Fernando Simón ha parlat de la transmissió comunitària de coronavirus

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Fernando Simón ha parlat de la transmissió comunitària de coronavirus | Catalunya Diari

El Ministeri de Sanitat vigila onze brots amb un «interès especial», dels 51 que estan «sense tancar». El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que dels 51, n'hi ha que ja «no tenen un interès especial» però segueixen oberts perquè no han passat els dies perquè es tanquin oficialment per molt que a alguns ja no es detecti transmissió.

Entre els que sí que estan vigilant, hi ha el brot de Lleida així com el rebrot a Osca, tots dos associats a temporers del camp. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón no ha descartat que tots dos brots puguin estar connectats. El director del CCAES ha afirmat que els de Lleida sembla que «no van massa malament», tot i que els falta informació.

Entre els 11 brots amb «interès especial» hi ha el de l'Aragó, el d'un hospital de Valladolid, els de Lleida, el del centre de la Creu Roja per a migrants a Màlaga, alguns a centres sociosanitaris i dos brots familiars comunitaris a Galícia i Múrcia.

  

  

asimptomàtics

El mode de vida dels temporers de Lleida, un risc

«Sembla que d'haver-hi hagut transmissió comunitària, ha estat molt limitada», ha dit Simón sobre els brots de temporers a Osca i Lleida. Simón ha recalcat que els contagis no estan relacionats tant pel tipus de feina com per «la situació social en la qual viuen», que precisament mostra un vídeo difós a 'Youtube' i a la xarxa.


Comentaris

envia el comentari