Imatge de la façana d'una clínica dental Dentix

Sara, una catalana que pateix la fallida de Dentix: «Fa 2 anys que no puc menjar bé»

Molts clients pateixen les conseqüències del tancament

Ara fa uns mesos la clínica dental Dentix es va declarar oficialment en fallida. La popular cadena de clíniques dentals va entrar oficialment en concurs de creditors davant la impossibilitat de fer front a diferents deutes i prestar els serveis als seus clients. El tancament de les clíniques ha provocat l'acomiadament de la totalitat de la plantilla i l'empresa està a l'espera que el jutjat resolgui sobre el concurs de creditors que va presentar el 5 d'octubre. Mentrestant, molts clients s'han quedat sense completar el seu tractament ja pagat. D'altres no poden recuperar els diners que van abonar per avançat o es queixen pels serveis rebuts.

Sara Carro, de 40 anys i veïna de Navas, a la comarca del Bages, és una de les persones afectades pels serveis de Dentix i reclama que li tornin l'import del seu tractament. Es va quedar sense dents per una malaltia i assegura que «li han destrossat la vida» després de diverses pròtesis que no han funcionat. «Fa dos anys que no puc menjar bé per culpa d'ells», explica la Sara, qui s'ha posat en contacte amb CatalunyaDiari per exposar el seu cas.

Tot va començar l'any 2018 quan la Sara va patir un càncer de pit. Les sessions de quimioteràpia la van afectar molt a la boca i això va provocar la caiguda de les dents. «Des de l'hospital em van recomanar que el millor era treure-ho tot i posar una pròtesi», recorda l'afectada. I dit i fet, la Sara va anar a la clínica més pròxima de Dentix on assegura que va rebre un tracte molt bo i «em vaig quedar amb ells».

El procediment habitual en aquesta mena de casos és posar una pròtesi provisional fins a col·locar la definitiva. En el seu cas, explica que les pròtesis li feien molt mal, li provocaven vòmits i que els professionals de la clínica responien que «havia d'aguantar». De vegades, li retocaven l'aparell en les visites setmanals, però ho recorda com una «mala experiència». De fet, assegura que les revisions no duraven ni cinc minuts: «arribava, seia i marxava».

Després de diverses proves li van fer una pròtesi definitiva, però «no encaixava, queia i no podia menjar bé». L'afectada assegura que el tracte va començar a empitjorar i «em deien que no sabia portar-la, que era cosa meva i em posaven molts problemes». El tractament tenia un preu de 1.500 euros i va arribar a pagar 1.200.

«Em feia molt mal, em sagnava i ja vaig decidir no pagar més», assenyala Sara. A partir d'aquí, l'afectada relata que va visitar la clínica perquè li arreglessin la pròtesi -seguia tenint problemes- i li deien que com que quedaven quotes per pagar no ho pensaven fer. Això li ha generat una gran quantitat de problemes i ara reclama que li retornin els diners, un import que no ha recuperat.

«He perdut molt pes i psicològicament estic malament»

Després de gairebé dos anys amb problemes amb la seva dentadura, la Sara reconeix que no està bé: «he perdut molt pes i psicològicament estic malament». «M'han fet perdre dos anys i he de tornar a començar des de zero. És per culpa d'ells per posar-me una pròtesi si o si sense que la pogués portar. A part que l'aparell era molt més gran del que calia», explica l'afectada. Ara, ha visitat un nou especialista qui s'ha mostrat absolutament sorprès amb el servei que li han prestat.

«M'estaven posant una pròtesi sense geniva ni os. El dentista de Dentix no va veure que no em podia posar una pròtesi perquè jo no tenia os? No encaixava», explica la Sara després de visitar el nou dentista. Ara, li queda un llarg camí per recórrer fins a tenir una pròtesi definitiva. El seu cas no és l'únic i milers de persones s'han quedat sense el seu tractament o sense poder recuperar els seus diners. Mentrestant, seguirà lluitant per reclamar el que és seu.