Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona embarassada tocant-se la panxa amb les dos mans

Segona dona embarassada que mor de coronavirus a Espanya en pocs dies

Una dona de quaranta anys ha perdut la vida a Vila-real després de ser contagiada per la Covid-19
Una dona embarassada tocant-se la panxa amb les dos mans
Una dona de quaranta anys ha perdut la vida a Vila-real després de ser contagiada per la Covid-19 | Pixabay


Una dona embarassada ha mort aquest dimecres per Covid a l'Hospital de la Plana, a Castelló. La dona, resident a Vila-real, va haver de traslladar-se el passat dilluns al centre hospitalari perquè perillava el seu estat de salut. Només dues jornades més tard del seu ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital, la dona va perdre la vida, segons ha informat fa unes hores 'El Periódico Mediterráneo'.

La dona, que estava en el quart mes de gestació, treballava en un supermercat de Vila-real i va morir el 9 de desembre deixant orfe de mare al seu fill de set anys, que haurà de viure amb el seu pare, expolític de la localitat. Vila-real ha estat un municipi molt colpejat pel coronavirus a Castelló, ja que des que va començar la pandèmia han mort 335 habitants.

Va ser impossible salvar el fetus

Segons informen fonts pròximes de la víctima, la dona patia problemes respiratoris de forma habitual, raó per la qual no va donar-li importància als símptomes, ja que va considerar que la tos seca era causada per la bronquitis crònica, i no per la Covid-19.

Després de l'ingrés a l'hospital castellonenc el 7 de novembre, va ser sotmesa a una prova PCR, a la qual va donar positiu. Amb únicament quatre mesos de gestació, no va ser possible salvar el fetus.

Segona dona embarassada que mor a Espanya en les últimes hores

En les últimes hores, una altra dona embarassada ha mort a Granada per la Covid-19. Segons ha informat el diari 'Ideal', la dona no tenia més de trenta anys. El president del Col·legi Mèdic i ginecòleg de l'hospital Matern Infantil de la capital, Jorge Fernández Parra, ha qualificat la mort com «un drama enorme».

Tot i la fatal notícia, el ginecòleg ha volgut evitar l'alarmisme en tot moment. «És poc freqüent que la Covid-19 es compliqui en persones joves, però ningú està exempt de complicacions», ha confessat Fernández Parra al diari granadí. A més, el metge ha volgut posar èmfasi en la precaució que cal tenir perquè l'exposició es redueixi davant un possible contagi de Covid, si bé ha apuntat que l'embaràs no és un factor de risc per a contagiar-se de virus.

Les embarassades tenen un baix risc de patir símptomes greus, segons un estudi

Segons un estudi científic publicat a la revista 'JAMA Network Open' aquest mes de desembre, les dones embarassades amb Covid-19, i els seus nadons, tenen un baix risc de patir símptomes greus. Els resultats de l'estudi realitzat per investigadors de l'UT Southwestern, als Estats Units, han deixat clar que el 95% de les dones embarassades estudiades amb Covid-19, no van exposar resultats negatius i que tan sols en el 3% dels casos, el coronavirus es va transmetre al fetus.

«Les nostres troballes mostren que aproximadament el 5% de totes les dones que donen a llum amb infecció per la Covid-19, desenvolupen una malaltia greu o crítica. El percentatge és una preocupació important quan una pandèmia s'obre pas en una població, si bé és més baix que els informes anteriors realitzats dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC)», han exposat els experts.

Informa't més sobre el coronavirus

Pas gegant per reduir els efectes del coronavirus en la població de risc

Sanitat notifica 17.681 nous casos positius de coronavirus i 394 defuncions

Tornen a trobar restes de coronavirus en menjar congelat a la Xina