Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb oficina del SEPE i cercle vermell amb mans sostenint bitllets d'euro

El SEPE revela quines són les feines més sol·licitades a Espanya

Aquestes són les tendències laborals actuals, segons ha confirmat el SEPE

Amb el mercat laboral en constant evolució, conèixer quines feines són les més sol·licitades pot ser crucial tant per als que busquen feina com per a aquells que desitgen adaptar les seves habilitats a la demanda actual.

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha revelat recentment els llocs de treball que es busquen més a Espanya, i ha oferit una visió clara de les tendències i necessitats del mercat laboral per al 2024.

Imatge de fons d?un cartell d?una oficina d?ocupació del SEPE i una altra d?un noi sorprès amb un ordinador portàtil a les mans
Aquestes són les professions més demandades a Espanya | Europa Press, Maridav

Els llocs de treball més demandats a Espanya, segons el SEPE

El SEPE, encarregat de gestionar les polítiques d'ocupació i atur a Espanya, ha identificat diversos sectors i llocs de treball amb alta demanda. Segons el seu darrer informe, els següents són els llocs de treball més sol·licitats:

1. Desenvolupadors de programari i programadors

La tecnologia segueix sent un camp en expansió, i els desenvolupadors de programari estan al capdavant de la llista de llocs de treball més demandats.

Empreses de totes les mides busquen professionals capacitats en llenguatges de programació com Python, Java i C++. Aquest perfil no només és vital per a les startups tecnològiques, sinó també per a grans corporacions que n'estan digitalitzant les operacions.

2. Especialistes en ciberseguretat

Amb l'augment dels atacs cibernètics i la preocupació creixent per la protecció de dades, els especialistes en ciberseguretat estan en alta demanda. Les empreses necessiten protegir la seva informació sensible i assegurar les seves xarxes, cosa que ha portat a un augment significatiu en la recerca d'aquests professionals.

Un home treballa amb el seu ordinador, i al cercle, un mòbil amb la pantalla de Google i un cadenat
Els especialistes en ciberseguretat estan molt demandades | Getty Images, PixaBay

3. Professionals de la salut

El sector de la salut sempre ha estat fonamental, però la pandèmia de COVID-19 ha subratllat la necessitat de més professionals en aquest camp.

Infermers, metges i auxiliars d'infermeria són alguns dels perfils més buscats, especialment a regions amb un sistema de salut sobrecarregat.

4. Tècnics en energies renovables

Amb la transició cap a energies més netes i sostenibles, hi ha una demanda creixent de tècnics en energies renovables. Aquests professionals són essencials per instal·lar, mantenir i optimitzar sistemes d'energia solar, eòlica i altres fonts renovables.

5. Operadors de logística i transport

L'auge del comerç electrònic ha impulsat la necessitat d'operadors logístics i conductors de transport. Les empreses requereixen personal per gestionar la cadena de subministrament i assegurar el lliurament eficient de productes als consumidors.

Imatge mostrant un metge fent un informe i una foto destacada a l'esquerra d'uns bitllets d'EURO
El personal sanitari també està molt sol·licitat | Thecorgi, PixaBay

6. Personal d'hostaleria i turisme

Amb la recuperació gradual del sector turístic, hi ha una gran demanda de personal a l'hostaleria. Cambrers, recepcionistes i personal de neteja estan entre les parades més sol·licitades, especialment en zones turístiques populars.

Per què aquests llocs de treball són tan demandats?

Diverses tendències econòmiques i socials influeixen en la demanda de certes feines. La digitalització i la transformació tecnològica estan impulsant la necessitat de desenvolupadors de programari i especialistes en ciberseguretat.

La preocupació creixent per la sostenibilitat ha elevat la demanda de tècnics en energies renovables. A més, la pandèmia ha accelerat el creixement del comerç electrònic i ha ressaltat la importància del sector sanitari.