YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El servei de neteja de l'Hospital Trueta farà vaga per denunciar les condicions laborals

L'empresa concessionària acumula incompliments salarials i ha acomiadat una treballadora que estava de baixa

El servei de neteja de l'Hospital Trueta farà vaga per denunciar les condicions laborals | ACN

Les treballadores del servei de neteja de l’Hospital Josep Trueta faran vaga els dies 10, 11, 13 i 14 de desembre per denunciar les condicions de l’empresa concessionària. Des de fa un any, Optima Facility acumula incompliments salarials i ha aplicat diverses sancions injustificades.

No obstant, el fet decisiu que ha desencadenat aquesta vaga ha estat l’acomiadament d’una de les empleades per faltar a la feina per malaltia, segons ha explicat el secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO a Girona, Pau Gálvez. A més, s’haurien aplicat sancions, considerades «injustes», a algunes treballadores al·legant «deficiències en el servei».

La plantilla del servei de neteja exigeix a l'empresa la reincorporació de la treballadora acomiadada i altres mesures

Així doncs, el sindicat reclama, per desconvocar la vaga, el compromís de no aplicar l'acomiadament objectiu, la reincorporació de la treballadora acomiadada i la retirada de les sancions. Si l’empresa concessionària no aplica aquestes mesures, la plantilla del servei de neteja del Trueta, amb 120 treballadores, mantindrà la vaga.

Treballadora acomiadada per estar de baixa
Imatge de la treballadora que denuncia l'acomiadament per estar de baixa | ACN

Gálvez exposa que «és curiós, però, que hi ha situacions tan esperpèntiques com que s'ha suspès de feina i sou una treballadora que estava de vacances i a una altra que s'acabava d'incorporar al servei el dia de la sanció». De fet, des del sindicat es denuncia que, des que Optima Facility assumeix la concessió, els problemes s’han anat encadenant.

 

L'empresa concessionària hauria presumptament pressionat a les treballadores de baixa a reincorporar-se

«Hi ha hagut retards en el pagament de nòmines i, fins i tot, alguna que no s'ha cobrat íntegrament», assegura Gálvez. A més, hi ha hagut problemes amb els pagaments de plusos i antiguitats.

Les treballadores denuncien, també, les pressiones rebudes a través de «trucades per saber quan es reincorporaran a la feina en cas d'estar de baixa». Optima Facility, a més, no busca alternatives a l’envelliment de la plantilla i exigeix feines a persones que, per edat, no poden assumir com seria òptim.

La plantilla del servei de neteja ja es va concentrar al juny per reclamar els seus drets
La plantilla del servei de neteja ja es va concentrar al juny per reclamar els seus drets | ACN

CCOO avisa que si no hi ha acord amb Optima Facility, la vaga es mantindrà en peu

Aquest dimecres hi va haver una primera reunió que va acabar sense acord i està previst que dilluns se'ns celebri una altra. «Ara és quan es veuen serveis que habitualment són invisibles perquè veiem un cirurgià que opera però sense la persona que neteja el quiròfan, no podria fer-ho», remarca Gálvez, i recorda que si no hi ha acord, la vaga continuarà.

CCOO demana la readmissió de la treballadora acomiadada després de 18 dies sense anar a la feina per malaltia, però amb absències «justificades per metges». També exigeixen que no s'apliqui l'acomiadament objectiu per absències intermitents que el Tribunal Constitucional ha avalat recentment en una sentència.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari