Blanca Fernández

Què és el Sinogan, fàrmac que va prendre Blanca Fernández Ochoa

Un sol gram del medicament es considera una dosi extrema i perillosa pels seus importants efectes secundaris

A l'espera de resultats més ferms sobre l'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa, sí que hi ha una cosa clara: l'exmedallista va consumir pastilles d'un medicament anomenat Sinogan.

Es compleix el tercer dia després de la troballa del cos i les hipòtesis sobre la verdadera causa de la seva mort sobrevolen ara sobre aquest  fàrmac, que té molts anys d'història i, de fet, es considera en desús, pel sorgiment de nous medicaments que tracten el mateix, però amb menys efectes secundaris.

Un sol gram de Sinogan és dosi extrema i perillosa

La medicina en qüestió bloqueja gran part dels receptors del nostre cervell, encarregats dels impulsos nerviosos, aconseguint així controlar malalties mentals. Però té importants efectes secundaris, com moviments anormals, incapacitat d'estar-se quiet, anomalies en el cor i pressió arterial baixa.

Per això, un sol gram de Sinogan es considera ja dosi exagerada i perillosa, ja que compromet la funció cardíaca de qui el pren. En aquest sentit, l'autòpsia de Blanca acabarà determinant si n'havia ingerit només una dosi habitual, que estaria entre 25 i 50 mil·ligrams diaris.

Sinogan, contra l'esquizofrènia i la psicosi

Sinogan és la marca comercial de la levomepromazina, un antipsicòtic d'efecte sedant que s'ha utilitzat durant dècades per tractar l'esquizofrènia i la psicosi. És, de fet, un derivat de la primera medicina que va aparèixer contra el mal psicòtic als anys 50: la clorpromazina. 

El Sinogan, doncs, està avui dia superat per altres fàrmacs moderns, psicòtics de segona generació que recepten els psiquiatres i que tenen efectes secundaris més suaus, per la qual cosa el cos del pacient és capaç de tolerar-los millor. La levomepromazina que va ingerir blanca, a més,  es pot receptar com a somnífer, per ajudar persones a dormir en casos greus d'insomni, donat el seu fort efecte sedant, i per tranquil·litzar pacients amb bipolaritat  quan pateixen episodis de deliri. 

Un cop conegudes les propietats del fàrmac, cal esperar que es concreti quin pes va tenir en la mort de Blanca. Ho esclarirà l'autòpsia, que està requerint més temps de l'habitual. 

El cadàver estava en avançat estat de descomposició

El cadàver de Blanca va ser trobat per un agent de la Guàrdia Civil i el seu gos, fora de servei, al 'Pico de la Peñota', estava en avançat estat de descomposició,  degut a les elevades temperatures. Sembla que hauria mort feia entre una setmana i deu dies. Els investigadors no descarten que hagués perdut la vida el mateix dia, 24 d'agost, en què Blanca Fernáncez Ochoa va desaparèixer.

Va ser la germana de l'exatleta qui va identificar el cos per la roba, la motxilla i un petit tatuatge  que tenia l'esportista olímpica. A més, a la motxilla hi havia un tiquet que coincideix amb la compra que va fer Blanca en un supermercat de Pozuelo de Alarcón el passat 24 d'agost. Tanmateix, encara resta esperar la confirmació oficial per part del forense que esclareixi com va morir exactament Blanca.

També et pot interessar...