Eulàlia Reguant i Mireia Boya

La CUP encara les eleccions: Els possibles 6 primers noms de la llista

Faltarien per definir les primeres places a les comarques de Tarragona, Lleida i Girona

Els diversos partits del panorama polític català preparen ja les seves candidatures a les eleccions al Parlament, que quedaran convocades la setmana vinent i que se celebraran, si la pandèmia no ho impedeix, el proper 14 de febrer. En els darrers dies n'hem vist tres exemples en el terreny independentista: ERC ja ha aprovat les seves quatre candidatures al complet, el PDeCAT ja té caps de cartell a les quatre demarcacions i JxCat ja té escollits els llocs capdavanters de les seves llistes.

La quarta formació parlamentària partidària de la independència és la CUP, que si bé no ha tancat res oficialment, comença a perfilar les places capdavanteres de la seva candidatura principal, la de Barcelona. Aquest dimarts, 15 de desembre, 'Nació Digital' avança els noms que podrien ocupar els sis primers llocs de la candidatura cupaire, on s'hi mesclen perfils força coneguts amb d'altres que, de ser escollits, s'estrenarien a la política institucional.

Dolors Sabater, acompanyada de Carles Riera i Eulàlia Reguant

A falta de tancar els serrells de l'acord entre la CUP i Guanyem, que s'han donat de marge aquesta setmana, sembla clar que Dolors Sabater seria la candidata de la CUP a la presidència de la Generalitat. L'exalcaldessa de Badalona entre 2015 i 2018 faria així el salt a la política catalana, amb un perfil que podria atraure votants procedents d'altres espais, com ERC o els Comuns.

Les dues següents places seran per a dos rostres coneguts, que ja han estat diputats de la CUP al Parlament. Segons 'Nació Digital', el segon lloc seria per al cap de llista de les eleccions de 2017, Carles Riera, que és diputat a la cambra des de l'any 2016. Riera, de 60 anys i psicoterapeuta de professió, faria tàndem amb Sabater i tots dos estarien acompanyats al tercer lloc per Eulàlia Reguant, una de les cares dels anticapitalistes durant la legislatura del procés. Reguant va ser diputada entre 2015 i 2017, quan pocs dies abans de la declaració fallida d'independència va plegar per assumir el càrrec de regidora a l'Ajuntament de Barcelona, que va ocupar entre 2017 i 2019.

Del 4 al 6, tres noms que s'estrenen

Tal com detalla la informació de 'Nació Digital', els tres següents llocs serien per a tres candidats que s'estrenarien al Parlament en cas de ser escollits. Xavier Pellicer, portaveu del col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, aniria al lloc 4; Basharat Changue, regidora de la CUP a Moià i alliberada del partit, aniria a la cinquena plaça; i el portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, ocuparia el número 6 de la candidatura per Barcelona. Mancarien per definir els candidats a les comarques de Lleida, Girona i Tarragona, tot i que en aquesta darrera circumscripció sona amb força el nom de Laia Estrada, regidora cupaire a l'Ajuntament de Tarragona des de 2015.