ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Situen a Catalunya l'origen d'un brot detectat a Galícia

Els fets han tingut lloc al municipi de Betanzos, i el brot ja registra nou positius

Una treballadora d'un CAP prenent la temperatura a dues persones
Situen a Catalunya l'origen d'un brot detectat a Galícia | ACN

El gerent de l'àrea sanitària de la Corunya i Cee, Luis Verde, ha situat aquest dijous el possible origen del brot detectat al municipi de Betanzos, amb nou positius, en un «cas importat» de Catalunya.

«Sembla que és un cas importat perquè algunes d'aquestes persones havien estat a Catalunya, a Lleida i en una altra localitat catalana. És possible que el cas hagi entrat per aquí», ha afirmat, a preguntes dels mitjans, Luis Verde amb motiu de la seva presència en un acte per a supervisar les obres d'accés a l'Hospital Teresa Herrera.

Un brot amb dos focus diferenciats

Sobre aquest tema, ha explicat que aquest «brot a l'ajuntament de Betanzos tenia dos focus diferenciats; un era una unitat de convivència integrada per quatre persones, i una altra una unitat de convivència integrada per dues persones». «Creiem que estaran relacionades perquè estan en la mateixa zona geogràfica», ha abundat.

Luis Verde ha incidit en què, després de detectar-se els primers casos, «immediatament» van procedir «a actuar amb els protocols establerts». D'aquesta manera, ha destacat que en aquesta àrea sanitària aquest dimecres s'han fet «més de 900 PCR» i «75 en aquesta zona» de Betanzos en els «casos relacionats», de les quals «han sortit tres positius», que eleven a 9 els casos actius.

«Seguirem amb els contactes», ha destacat, per a indicar que «una de les parts investigades ha estat l'àmbit laboral d'aquestes persones», així com «d'oci, on els resultats han estat negatius». Això «ens tranquil·litza, però seguirem amb tots els contactes i persones que hagin pogut tenir alguna relació, aïllant i fent quarantena», ha manifestat Luis Verde.

Tercer brot detectat a Galícia

Preguntat sobre quantes persones es troben en quarantena per aquest brot, el gerent del Sergas ha incidit en què resulta «difícil dir una xifra exacta» i ha explicat que «algunes de les persones en aïllament han donat negatiu, però seguiran uns dies més». «Però tenim la tranquil·litat que no estan malaltes», ha valorat.

Amb tot, ha incidit en què «no és un número molt alt» el de persones en quarantena i ha subratllat que és el que toca «fer per a tractar de minimitzar i controlar aquesta nova situació sanitària». 

Per això, ha apel·lat a «la responsabilitat de cadascun de quedar-se a casa quan se li demana que es quedi» i «quan sospiti que està malalt, declarar-ho», ha subratllat, per a sentenciar que «aquesta és la vida ara».

Aquest de Betanzos suposa el tercer brot detectat a Galícia després del registrat a la comarca de la Corunya de Barbanza —amb nou casos— i el de A Mariña de Lugo —que ha superat els 200 infectats i que aquest dimecres se situava en 151 casos actius—.


Comentaris

envia el comentari