Els regidors del nou govern de l'Ajuntament de Barcelona

Els sous del nou Ajuntament de Barcelona

Tots els tinents d'alcaldia i presidents dels grups municipals guanyen més de 90.000€, si s'hi dediquen a temps complet

 

L'Ajuntament de Barcelona ha obert mandat aquest dimarts amb el ple del cartipàs. La sessió ha aprovat els sous dels 41 regidors pels quatre anys vinents. Gairebé totes les retribucions, en el cas de dedicació exclusiva, van dels 56.387 euros d'un regidor als 100.000 euros bruts que guanya l'alcaldessa de Barcelona. Els sous del nou govern de Barcelona es distingeixen en si els regidors tenen dedicació exclusiva o parcial, d'un 25 a un 75% del seu temps.

El sou de l'alcaldessa és el més alt, tot i que no varia excessivament del que cobren els tinents d'alcaldia de govern. Mentre el sou de Colau és de 100.000 euros bruts l'any, el sou de Jaume Collboni, Janet Sanz, Laia Bonet, Laura Pérez, Albert Batlle i Joan Subirats són de 98.192 bruts anuals, en cas de dedicació exclusiva. 

Plenari de l'Ajuntament de Barcelona
Plenari de l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

 

El sou dels presidents dels grups municipals

Pel que fa al sou dels presidents dels grups municipals, aquests tampoc tenen un sou molt allunyat al de l'alcaldessa i els tinents d'alcaldia. Ernest Maragall (ERC), Mariluz Guilarte  (Ciutadans), Manuel Valls  (Barcelona pel Canvi)  i Josep Bou  (PP) tenen unes retribucions brutes anuals de 92.600 euros. 

Tot i això, segons informa 'Metrópoli Abierta',  Joaquim Forn, en presó preventiva, rebrà 25.000 euros bruts anuals, per una dedicació del 25%.  D'altra banda, Josep Bou va anunciar que no tenia intenció d'embutxacar-se cap euro de l'Ajuntament i que donarà el seu sou a entitats sense ànim de lucre de Barcelona, com Cáritas.

Retribució Anual de l'Ajuntament de Barcelona en euros
Retribució Anual de l'Ajuntament de Barcelona en euros | Ajuntament de Barcelona

 

Reducció del sou

Ni l'Ajuntament de Barcelona ni Barcelona en Comú encara han aclarit si, finalment, els regidors del partit dels comuns es reduiran el sou en una remuneració màxima de 2.200 euros nets al mes en 14 pagues.  Aquesta reducció a Colau i tots els seus regidors ja es va establir el mandat passat, per codi deontològic. El sou oficial mínim d'un regidor del govern és de 84.532 euros. 

El sou dels portaveus titulars dels grups municipals a temps complet serà de 84.532 regidors, com el dels regidors de govern.  El càrrec l'ocuparan en els partits de l'oposició Óscar Ramírez (PP),  Paco Sierra  (Ciutadans), Jordi Coronas (ERC),  Eva Parera  (Barcelona pel Canvi) i Jordi Martí (JuntsxCatalunya). La resta de retribucions dels regidors són de 76.649 euros pels portaveus adjunts, 75.316 euros pels presidents d'una comissió del consell municipal i presidents de districte i 56.387 euros pels regidors de l'oposició.

 

També et pot interessar...