Els sindicats demanen una millor gestió de l'amiant que afecta a la xarxa de TMB

Tallada la L-5 del Metro de Barcelona entre Can Vidalet i Collblanc per les obres a Ernest Lluch

Les obres comportaran un tall en el servei entre les mencionades estacions del 29 d'agost a l'1 de setembre

La parada de la línia 5 de metro Ernest Lluch entrarà en funcionament a partir de l'agost del 2021,  segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, en una visita d'obres acompanyat de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la tinenta d'alcaldia d'Ecologia i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

Les obres comportaran un tall en el servei entre Collblanc i Can Vidalet entre el 29 d'agost i l'1 de setembre. En aquest sentit, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha comentat que la construcció d'aquesta estació era una «assignatura pendent» i ha admès que aquest mes d'agost serà «una mica complicat» però que s'intentarà atendre i informar els ciutadans perquè la mobilitat sigui «el millor possible». 

S'habilitarà un servei alternatiu

La tinent d'alcalde d'Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, ha ressaltat que els talls comportaran «menys molèsties» que els de la línia 1 entre Fondo i Clot, ja que durarà menys temps (al voltant d'un mes) i afectarà menys estacions. De fet, en ple mes d'agost, el tram de la línia 5 entre Collblanc i Can Vidalet registra una desena part dels trajectes del tram afectat de la línia 1  i que ha comportat tantes queixes entre els usuaris. Amb les obres la L-5 quedarà dividida entre dues línies de Cornellà Centre a Can Vidalet i de Collblanc a Vall d'Hebron, per això es preveu que s'habiliti un servei d'autobús llançadora.

Les obres van començar fa de anys

Les obres van començar a executar-se ara fa uns deu anys però es van haver d'aturar per la crisi. Fins ara, ja s'hi ha invertit 55 milions d'euros  en l'obertura d'un calaix i per habilitar un vestíbul i ara se'n destinaran 15 més pels treballs a les instal·lacions i a l'arquitectura.  L'estació està situada entre Collblanc i Pubilla Cases i és el tram més llarg entre dues parades  a la xarxa de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona. La nova parada, a més, preveu registrar uns 15.000 viatges diaris, dels quals un 15% faran correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix.

El conseller Calvet ha assegurat que es tracta d'una estació «molt important» a la xarxa perquè al marge de la connexió entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat hi ha la intermodalitat que oferirà el Trambaix amb les línies T1, T2 i T3. L'alcaldessa, a més, ha demanat paciència als ciutadans i ha ressaltat que l'obra serà un «benefici» per als veïns de la Torrassa i les Corts», però també pel medi ambient i per millorar la qualitat de l'aire. 

Sanz ha celebrat la posada en marxa de les obres i de la futura estació i que les administracions treballin conjuntament.  Sanz ha comentat la necessitat d'impulsar el transport públic i dur a terme mesures «molt contundents» i «valentes» perquè els ciutadans l'utilitzin. La tinent d'alcalde també ha assenyalat que encara manquen «alguns elements indispensables» com l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions i la finalització de la línia 9, de la qual ha dit que és una «prioritat».

També et pot interessar...