Foto de l'exterior de la discoteca Legend d'Amposta

Tanca per sempre una antiga discoteca de Catalunya després de diverses polèmiques

La propietària del local ha decidit no renovar el contracte de lloguer

Males notícies per a Catalunya. L'Ajuntament d'Amposta ha anunciat el tancament de la discoteca Legend. Ha estat arran de la baralla al carrer de diumenge passat, 1 d'octubre, de matinada.

El tancament serà inicialment per un període de quinze dies. I amb l'objectiu que el consistori revisi la llicència. Tot i que, amb anterioritat a aquest anunci la junta directiva de la Lira Ampostina aprovava aquest dimarts no renovar el contracte anual. Un que vencia el dia 14 d'octubre amb els promotors de la discoteca.

Una mesura, segons Zaera, que s'ha pres per evitar les molèsties al veïnat. Però que, alhora, impactarà negativament a les finances de l'entitat, que ingressava prop de 22.000 euros anuals en concepte de lloguer.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La discoteca Legend tanca definitivament

La discoteca Legend, situada a Amposta, tanca de manera definitiva. Així s'ha anunciat aquest dimarts, 3 d'octubre. La decisió va ser presa arran d'una baralla que va tenir lloc diumenge passat, 1 d'octubre, de matinada.

La baralla entre diversos joves no va generar ferits de consideració ni destrosses materials. Tot i això, l'alcalde de la ciutat, Adam Tomàs, ha manifestat la intenció que la clausura sigui permanent.

I així, evitar una part important de les molèsties i queixes per part dels veïns de la zona. Unes que se'n deriven, en part, d'aquesta activitat.

Això serà possible en bona mesura també gràcies a la Lira Ampostina, propietària del local. Aquesta va decidir dimarts no renovar el contracte de lloguer amb els promotors, segons ha confirmat a l'ACN el president de l'entitat, Manel Zaera.

Amb tot, ja s'ha avançat que aquesta mesura es podrà prorrogar de manera consecutiva indefinidament. Fins que es trobi la fórmula tècnica i jurídica per acabar revocant la llicència.

«Per una via anirà el tancament que farem per analitzar la situació de la llicència i, de l'altra, la no-renovació. Per tant, serà el tancament definitiu». Aquest cap de setmana passat era el primer, des de finals de març, que la discoteca havia tornat a obrir. I, a més, amb l'entrada gratuïta.

Les queixes dels veïns, claus

La propietària del local, Lira Ampostina, ha afirmat que el tancament és degut a les contínues queixes dels veïns. I els fets del cap de setmana han fet esclatar la situació.

«Els fets passen fora del local, però són derivats de l'activitat a dins», han precisat. Creu que en aquest espai cèntric de la ciutat, amb carrers de vianants, estrets i «difícils de controlar», no hi pot seguir una activitat.

Per part seva, l'inspector cap de la policia local Josep Massana ha explicat que el conflicte que va donar peu a la baralla va començar a l'interior del local. I que va passar, posteriorment, al carrer.

Segons ha afegit, la mateixa nit la policia local va tenir «molta activitat» a la zona del voltant del local. Lloc on s'havien concentrat nombrosos joves atrets per la primera nit d'obertura –i amb entrada gratuïta– de Legend.

En aquest sentit, i en el context actual de revisió de llicències i condicions arran del cas de l'incendi mortal de Múrcia, el govern municipal entén que té marge per revisar si l'activitat compleix les condicions. I, si no és així, tancar-la.