Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

Oblida les comissions: els 4 bancs que permeten treure diners gratis del caixer

Al cap del mes es poden estalviar uns quants euros

Avui dia, la majoria de bancs cobren una comissió als seus clients per retirar diners dels caixers que no pertanyin a la xarxa. Solen tractar-se de quantitats petites, però si s'arriben a acumular diverses operacions en un mes, la xifra ja pren una certa rellevància.

Tot i això, t'interessarà saber que hi ha quatre entitats que faciliten aquesta gestió sense necessitat d'afrontar cap tipus de recàrrec. Al país es comptabilitzen uns 45.000 caixers automàtics, segons les estimacions del Banc d'Espanya.

Es pot donar la circumstància que no sempre en tinguem a prop un que ens permeti treure l'efectiu de manera gratuïta. Per tant, no ens quedarà més remei que caminar uns quants quilòmetres per trobar-lo.

La retirada de diners en un terminal que no guardi cap tipus de vincle amb la nostra entitat financera sol comportar el desemborsament d'una comissió. En general, ronda els tres euros.

El banc que més cobrarà per aquest servei és el Santander, publica El Periódico de España. Demanen tres euros per utilitzar els caixers amb una targeta emesa per una altra entitat. Cajamar, Unicaja i Deutsche Bank tampoc no es queden enrere i eleven aquest pagament extra fins als 2,90 euros. Per part seva, l'ús de les màquines de BBVA i CaixaBank amb targetes d'altres bancs suposaran un desemborsament de 2,70 i 2,50 euros.

Dos caixers exteriors del Banc Santander
Santander és el que més cobra per utilitzar els seus caixers | Europa Press

La quantitat màxima que solien requerir les entitats financeres fins fa uns quants anys era de dos euros. Però s'ha produït una pujada important en alguns casos, com es pot apreciar.

Tot i això, indiquen que la comissió no es cobra de manera directa sobre el client, sinó que es trasllada sobre el banc. Hauràs de decidir si et repercuteix una part o la totalitat del recàrrec o si, per contra, decideix assumir-la sencera.

Qui té més caixers a Espanya?

Els grans bancs són els que compten amb un nombre més gran de caixers. CaixaBank es troba al capdavant amb una mica més de 13.000, seguit per Banco Santander amb més de 7.000. La tercera posició és per sobre el BBVA amb 4.500.

Això suposa un clar avantatge per als usuaris, que ho tindran més senzill a l'hora de retirar efectiu de forma gratuïta. Tot i això, si fan ús d'altres terminals se'ls cobrarà una comissió.

Algunes entitats procuren facilitar les coses als clients. Per això, han arribat a acords amb altres companyies financeres per evitar el pagament de recàrrecs o adquirint el compromís d'assumir aquests diners.

Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets
Els clients valoren molt poder retirar efectiu sense que els cobrin recàrrec | Pexels, Sukanant's Images

De vegades resulta força complicat trobar una màquina que no ens cobri per la retirada d'efectiu. Però tot depèn de l'entitat amb què tinguem la targeta.

Quins bancs no cobren comissions per retirar efectiu?

Hi ha quatre bancs que ens permetran treure diners de qualsevol caixer sense que ens cobrin comissió. Un és N26 si obrim el Compte Estàndard. Manca de comissions i serà possible retirar efectiu tres vegades al mes a qualsevol màquina del país.

Passarà el mateix amb Pibank, tot i que en el seu cas no hi haurà limitacions d'operacions. A Deutsche Bank també es podrà treure efectiu a dèbit gratis a tot el món amb el Compte Nòmina Més DB.

Per la seva banda, Banco Mediolanum també ens ofereix aquesta possibilitat de retirada gratuïta. Per això, permeten un màxim de quatre vegades al mes i treure un mínim de 100 euros.

També caldrà destacar EVO Banco, que permet als seus clients obtenir efectiu en més de 18.000 caixers sense cap cost. Es tracten dels Euro 6000, Bankinter, Abanca, Caja Rural, Cajamar, ING, Caixa d'Enginyers o Targobank, entre d'altres.