Un taxista de Barcelona cobra 40 euros a uns turistes italians per un trajecte de deu minuts

La parella anava del W Hotel al Barcelona 4 Hotel, un trajecte amb un preu habitual d'uns deu euros
Un taxista va cobrar 40 euros a dos turistes per un trajecte de deu minuts | CatalunyaDiari.cat

 

Denuncien la suposada estafa d'un taxista a Barcelona per cobrar 40 euros a dos turistes italians per un trajecte de 10 minuts. Els afectats han presentat una factura, on es pot veure que el conductor del taxi va cobrar 40 euros a dos viatgers italians per anar des del W Barcelona, conegut com a hotel veleta, fins al Barcelona 4 Hotel, un trajecte de 3,8 quilòmetres, el que equival a 11 minuts en cotxe. Els denunciants van realitzar aquest viatge a les 3.30 hores de la matinada i, segons l'aplicació oficial de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet), el trajecte no hauria hagut de costar més de 10,55 euros.

 

El denunciant dels fets, Jorge Román, ha explicat a 'Crónica Global' que va ser una parella d'amics italians seus, un d'ells un important empresari del sector de la perruqueria, que es van desplaçar de l'hotel Barcelona 4 al W Barcelona per un casament. «Durant el viatge d'anada el taxista els va cobrar uns 8 euros», assegura Román, qui continua expressant que el problema va ser durant la tornada, ja que «no trobaven taxi». Quan finalment la parella va trobar un vehicle i es van dirigir a l'hotel, van veure que els havien cobrat una factura «que arribava als 40 euros», tal com explica Román.

 

La mateixa font indica que els afectats «no van voler queixar-se perquè era tard — les 3.30 hores de la matinada— però es van quedar fortament sorpresos i enfurismats, ja que el trajecte havia durat poc més de cinc minuts, perquè hi havia tràfic als carrers». Per això l'empresari i la seva dona van demanar la factura al conductor.

 

La parella ha decidit deixar el tiquet a Catalunya, com a prova per interposar una denúncia davant de l'Imet. A més, Román ha volgut destacar que a l'hora de fer la factura el conductor va escriure malament el número de llicència. Ara, aquest paper es convertirà en una prova documental davant l'Imet.

 

La parella tornava d'un casament celebrat a l'hotel W de Barcelona | Cedida

 

Multes de fins a 1.250 euros

El reglament metropolità del taxi té fixades multes de fins a 1.250 euros per als conductors que alterin el preu del trajecte. L'article 53-j del seu règim sancionador fixat com a motius de sancions greus la «prestació de serveis per trajectes innecessaris o inadequats, econòmicament nocius per l'interès de l'usuari o sense fer cas de les seves identificacions sense una causa justa».

 

També et pot interessar...