Temperatures de 10 graus a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Vilafranca

El sindicat de Mossos d’Esquadra denúncia que la climatització no funciona correctament

Els agents dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca del Penedès han denunciat la falta de calefacció en la comissaria municipal. El sindicat dels Mossos d’Esquadra USPAC s’ha fet ressò de les queixes a través d’un comunicat, on és denúncia que els agents fa una setmana que treballen a temperatures de poc més de 10 graus.

El document especifica que «és un problema que es produeix des que va obrir la comissaria i encara no s’ha solucionat». Els agents dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca del Penedès asseguren que no és la primera vegada que s’espatlla la calefacció sinó que és una situació que succeeix reiteradament.

El sindicat de Mossos d’Esquadra USPAC ha mesurat la temperatura en diferents parts de la comissaria, amb el fi de determinar la temperatura exacta de cada sala. Les temperatures oscil·len entre  9 i 13 graus  amb una temperatura de 9 graus al vestidor de dones, de 12 graus al passadís i 13 graus al vestidor d'homes.

La comissaria dels Mossos de Vilafranca del Penedès ja ha denunciat en diverses ocasions els problemes amb la calefacció
La comissaria dels Mossos de Vilafranca del Penedès ja ha denunciat en diverses ocasions els problemes amb la calefacció | Cedida

 

Problemes de temperatura durant tot l’any

Segons el sindicat, el sistema de climatització funciona malament quasi durant tot l’any: «Durant l’hivern surt aire fred i a l’estiu calent. Venen i el reparen, però no hi ha tres dies que segueixi funcionant bé». Els agents de la comissaria consideren que s’hauria d’inspeccionar tota la instal·lació amb el fi de modificar les possibles deficiències de muntatge, que han sigut corroborades pels mateixos tècnics que han revisat el sistema, asseguren des d’USPAC.

La comissaria registra una mitjana de 10 graus de temperatura

Arran de les primeres queixes dels agents l’administració va posar calefactors i estufes. Tot i això, les baixes temperatures, tot i els aparells elèctrics, provoquen que els Mossos hagin de treballar a una mitjana de 10 graus.

En el comunicat els agents recalquen que «aquesta no és la solució, sinó  exigir a la Direcció General de Mossos (DGP) que arregli el problema de la climatització». El cas ha estat considerat per USPAC com un problema «endèmic» i asseguren que la Direcció General de Mossos està al cas, perquè no és la primera denúncia que es realitza des de la comissaria de Vilafranca del Penedès, a l'Alt Penedès.