Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia primaveral marcat pels núvols i ruixats a la ciutat de Barcelona

Segueix el temps mogut amb més núvols que ruixats: Previsió a Catalunya el dimarts 27 d’abril del 2021

Convindrà tenir ben a prop el paraigua, tot i l’obertura d’algunes tímides clarianes, amb temperatures típiques

Els xàfecs i tempestes de les últimes hores han deixat pluges més continuades i forts patacs d'aigua en alguns casos com, per exemple, les comarques de Barcelona i Girona, on s'han vist calamarsades i han caigut entre 5 i 15 l/m² en algunes ocasions. Al llarg d’aquestes properes jornades, el temps continuarà ben mogut i sota la dinàmica del pas de diferents fronts, que ens deixaran força núvols i ruixats, però amb el permís d’algunes clarianes. De cara a aquest dimarts, 27 d’abril, l’ambient continuarà insegur  i encara convindrà tenir ben a prop el paraigua, tot i que hi haurà més núvols que no pas ruixats.

Així doncs, el cel estarà de nou ennuvolat i s’esperen de bon matí ruixats, especialment a les comarques de nord, tot i que és probable que arribin de manera dispersa a altres punts. Entre el migdia i la tarda, a part del Pirineu i el Prepirineu, també n’apareixeran de manera aïllada i puntual en altres sectors del sud, punts del prelitoral, ponent i l’interior. És probable que descarreguin de manera intensa i acompanyats de tempesta. No obstant això, la nuvolositat serà menys abundant i no es descarta l’obertura d’algunes tímides clarianes en alguns punts de la costa. El fet que hi hagi tants núvols farà difícil poder gaudir de la superlluna rosa d'abril la nit i matinada de dilluns a dimarts.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Els núvols no donen treva amb nous ruixats

Si ens fixem en l’estat del cel, aquest proper dimarts estarà novament marcat pels núvols. Malgrat això, a primera hora és probable l’obertura d’algunes clarianes a les Terres de l’Ebre i havent dinat en alguns punts del litoral i prelitoral de Barcelona. També seguirem un dia més pendents dels ruixats.  Tot i que serà més aviat un dia tapat que no pas de pluja, des de ben entrada la matinada, descarregaran ruixats a les comarques del Pirineu i Prepirineu, així com en punts de les comarques de Girona. Al llarg del matí, es mantindrà l’ambient insegur,  raó per la qual és possible que el paraigua s’acabi obrint a més comarques.

Mapa de previsió de matí a Catalunya el 27 d'abril del 2021
Mapa de previsió de matí per aquest dimarts | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, s’afegiran els xàfecs dispersos i locals de la zona dels Ports, punts de ponent, prelitoral de Tarragona i sectors de la Catalunya Central, sense descartar-los a més punts, sobretot del prelitoral i interior. Podran descarregar amb força i acompanyats de tempesta i calamarsa. La bona notícia en aquest sentit serà la  lenta enretirada de la pols en suspensió, pel que les pluges que caiguin ja seran d’aigua neta.

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 27 d'abril del 2021
Mapa de previsió de tarda per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Es mantenen les temperatures suaus de bon matí

Les temperatures no experimentaran massa canvis aquest dimarts i rondaran les esperades per l’època de l’any. Pel que fa a les mínimes, tot i que baixaran lleugerament a les comarques de Lleida i pujaran tímidament al nord-est, en conjunt ens tornarem a llevar amb un ambient poc fred  i no serà necessari abrigar-se en excés. Així mateix, molts valors a primera hora estaran entre els 8 i 12 ºC.

Pel que fa a les màximes, seran més baixes al nord i entre el litoral i prelitoral de Barcelona, i per contra, pujaran entre 3 i 5 graus a les comarques de ponent i al sud. Per tant, la majoria de màximes es mouran entre els 15 ºC i 20 ºC. Al Pirineu, els valors quedaran més frenats., per sota els 10 ºC.

Arriben dies d’ambient plenament primaveral

Si donem un cop d'ull als últims dies del mes d’abril, el temps es mantindrà ben mogut amb cels força ennuvolats i l’arribada de nous ruixats, de manera que, per ara, queden força lluny de Catalunya les estones de sol i els cels assolellats. Tot plegat, acompanyat de temperatures que, tot i que aniran pujant i baixant al llarg de les properes jornades, en conjunt seran més pròpies i típiques per l’època de l’any.