YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya perd una nova inversió d'una gran multinacional

Barcelona ha estat rebutjada per Tesla per acollir la seva primera fàbrica europea

Tesla
Tesla, que si té un concessionari a la ciutat a la imatge, descarta Barcelona per instal·lar la seva fàbrica | CatalunyaDiari

Nova oportunitat perduda pel teixit industrial català, que no viu precisament els seus millors. Barcelona va ser descartada el passat de novembre per acollir l'arribada de Tesla a Europa, segons 'El País'. Era una de les candidates de l'empresa d'Elon Musk per instal·lar la seva primera fàbrica de cotxes i bateries al vell continent. 

El mateix fundador de la companyia de vehicles elèctric va confirmar que aquesta se situarà a Grünheide, prop de Berlín. S'espera que estigui oberta en 2021 i que s'hi fabriquin uns 150.000 cotxes l'any. La derrota de Barcelona és un cop dur pel Ministeri d'Indústria i el Departament d'Empresa, fonts dels quals haurien admès que la ciutat comtal es trobava en la terna final de candidates. 

Tesla tenia Barcelona entre les seves opcions per la imatge de «ciutat moderna» de la capital catalana. La Generalitat oferia, a més, uns terrenys de l'Incasòl a l'Anoia, a menys d'una hora del centre. Finalment, la decisió s'hauria pres a finals d'octubre, i no és descartable que les protestes per la sentència poguessin haver tingut alguna cosa a veure. 

Quarta empresa automobilística que descarta Barcelona

La indústria automobilística a Catalunya s'enduia un nou revés, tot i que darrerament si semblaven arribar millors notícies. Amb Tesla, ja són quatre els fabricants que, des de 2010, abandonaven els seus projectes a Catalunya. 

Casualment els tres primers eren provinents de la Xina. El primer d'ells que va arribar a establir negociacions amb el Govern va ser el fabricant xinès Chery. Un any després, el 2011, també fracassaria l'intent de la seva compatriota Brilliance. Un tercer fabricant del gegant asiàtic, Thunder Power, s'acabava fent enrere el 2017. 

També et pot interessar...


Comentaris
Jaume Rossell
I el tren no compta?
Jaume Rossell
I el no tren també compta?

envia el comentari