Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El tifó Wipha al seu pas per Vietnam

El tifó Wipha colpeja el nord del Vietnam deixant fins a cinc morts i desenes de desapareguts

El tifó també va afectar el sud de la Xina, deixant al seu pas intenses pluges, vents molt forts i inundacions a les grans ciutat de Hong Kong (Xina) o Hanoi (Vietnam)
El tifó Wipha al seu pas per Vietnam
El tifó Wipha al seu pas pel Vietnam | Agències

 

La temporada de tifons ja ha començat al continent asiàtic, i aquest cap de setmana la zona nord del Vietnam ha estat afectada pel tifó Wipha, deixant 13 persones desaparegudes i fins a cinc morts, segons les darreres dades facilitades pels organismes oficials del país.

L’huracà va tocar terra el divendres, a la província de Quang Ninh, on es troba la famosa badia de Ha Long, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dissabte, però, el tifó va passar a ser una tempesta tropical, tot i que va mantenir intenses pluges que van arribar a la mateixa capital, Hanoi.

La província més afectada va ser Thanh Hoa, amb tres morts i dotze desapareguts. La majoria de les víctimes corresponien al districte de Quan Son, on un poble va quedar completament destruït pel temporal. Es van mobilitzar uns 800 efectius militars per atendre l’estat d’emergència al nord del país, amb la previsió que durant els pròxims dies podrien formar-se esllavissades de terra o inundacions de rius.

El pas del tifó ha deixat fins a 209 l/m2 en 24 hores a la ciutat de Móng Cái, a l’extrem nord del país, a tocar amb la frontera amb la Xina. La pluja també ha desbordat alguns rius de la zona i el vent ha provocat danys en arbres i infraestructures.

La Xina, també afectada pel tifó

Les intenses pluges i el fort vent també van colpejar el sud de la Xina. Més de 16.000 efectius i 5.900 vehicles especialitzats es van mobilitzar per prevenir i atendre les possibles situacions d’emergència.

La tempesta va paralitzar la ciutat xinesa de Hong Kong, on va quedar suspesa la borsa, i es van tancar oficines, bancs, agències governamentals i aeroports. A la província de Guangxi, una desena de rius van créixer per sobre el nivell d’alerta i els serveis de rescat van haver de salvar desenes de persones atrapades per les inundacions.

També et pot interessar...