La ruptura entre Luis Enrique i Robert Moreno

Tots els motius de la ruptura de Luis Enrique i Robert Moreno

El tècnic asturià no vol treballar mai més amb el que ha estat la seva mà dreta durant una dècada

Continua la polèmica sobre l'assumpte que té a la Federació Espanyola de Futbol sense poder agafar el son. El retorn de Luis Enrique ha provocat una altra crisi en la direcció esportiva de l'entitat, tal com va passar amb la fulminant destitució de Julen Lopetegui l'estiu passat. Ara, la marxa de Robert Moreno ha suposat de nou un rebombori a Las Rozas.

Cronologia dels fets

És una realitat que Luis Enrique Martínez tornarà a la Selecció espanyola, una fantàstica notícia, de la que tothom s'ha d'alegrar, ja que això significa que l'asturià ja està preparat per retornar al seu lloc de treball, després de la mort de la seva filla. Aquesta ha de ser i és la principal notícia positiva de tot aquest enrenou. El president de la Federació ja va explicar ahir tota la cronologia dels fets, en una roda de premsa que va durar 90 minuts. Luis Enrique torna perquè se sent preparat per liderar de nou 'La Roja'. Rubiales va ser taxant amb la decisió: «A Luis Enrique li vam donar la paraula, i li vam prometre que quan ell estiguès en condicions de tornar, tornaria». Dit i fet, encara que aquesta decisió ha causat danys col·laterals.

  

Luis Enrique només va posar una condició a l'hora de tornar al seu lloc d'entrenador de la selecció espanyola i aquesta era que Robert Moreno no formés part del seu cos tècnic. La sorpresa va ser majúscula en la Federació Espanyola de Futbol, on creien que la seva amistat era irrompible. Cal recordar que va ser el mateix Robert Moreno qui va comunicar a la Federació que Luis Enrique volia tornar, a partir d'una trucada que van tenir els dos. En aquesta conversa podrien haver passat coses que de moment es desconeixen, ja que a partir d'aquí la relació entre tots dos es va començar a trencar.

Luis Enrique, entrenador de la Selecció espanyola
Luis Enrique, torna a Selecció espanyola | Gtres

Deslleialtat, el motiu de la ruptura

Segons va explicar ahir a la nit Manu Carreño a 'El Larguero', l'entrenador asturià considera que el que era el seu successor li va ser deslleial en el moment més dur de la seva vida, la mort de la seva filla Xana el passat 29 d'agost. Després de la tragèdia, Moreno no li va enviar cap missatge, ni tan sols el va anar a veure, segons informen fonts properes al voltant de Luis Enrique.

Última trucada

L'última vegada que tots dos van parlar va ser a finals d'agost, amb una trucada telefònica en la qual l'asturià va dir que si tornava a ser seleccionador, Moreno no estaria amb ell. Des de llavors, no haurien tornat a parlar. Aquest pot ser un dels motius de la pressió de Robert Moreno cap a la directiva de la Federació per saber la seva continuïtat com a seleccionador, ja que sabia que en el cas del retorn de Luis Enrique, ell no l'acompanyaria.

  

Per aquestes raons personals, més altres professionals com les seves decisions esportives i algunes declaracions davant els mitjans, Luis Enrique no vol tornar a treballar amb Robert, trencant així una amistat de molts anys i una relació laboral que es prolongava per més d'una dècada.

També et pot interessar...