Els treballadors de la neteja de l'Aeroport del Prat faran vaga el 31 de juliol i l'1 d'agost

Denuncien que l'obertura de la T2 suposa una «càrrega de treball insostenible» perquè la plantilla està «sota mínims», amb empleats encara en ERTO

Pla mitja d'una passatgera de la terminal 2 de l'Aeroport del Prat netejant-se les mans a l'entrada de les instal·lacions
L'obertura de la T2 de l'Aeroport del Prat suposa un increment important en el nivell de treball dels treballadors de la neteja. | ACN

La plantilla de l'empresa que s'encarrega de la neteja de les terminals de l'Aeroport del Prat, Sacyr Facilities, farà vaga el 31 de juliol i l'1 d'agost per denunciar la «càrrega de treball insostenible» que suposa obrir la T2 amb una plantilla «sota mínims» per les poques desafectacions de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTO), segons ha informat CCOO.

La companyia ha decidit que 36 treballadors netegin la T2, que està funcionant parcialment des d'aquest divendres, quan normalment aquesta tasca la fan 130 persones, apunta el sindicat. A més, 10 empleats es trauran dels equips que netegen la T1, on ara hi ha 55 treballadors, un 30% de la plantilla habitual, de 280 persones.

Els 414 treballadors de l'empresa s'encarreguen de la neteja de les dues terminals, les oficines i les zones externes de la infraestructura barcelonina.

La majoria de la plantilla de Sacyr Facilities es manté en ERTO

El sindicat lamenta que Sacyr Facilities continuï mantenint la majoria de treballadors en un ERTO que ja dura més de tres mesos, i que reincorpori la plantilla a un ritme «insuficient», malgrat l'increment pressupostari rebut per part d'Aena. El comitè d'empresa creu que la direcció està cometent un «abús laboral» i acusa el gestor aeroportuari de ser-ne «còmplice», «posant en risc» tant la seguretat del personal com dels mateixos usuaris de la infraestructura.

«Les càrregues de treball s'han incrementat fins a nivells insostenibles, posant en risc la salut dels treballadors tant físicament com psíquicament, a causa de l'estrès i pressió psicològica que es deriva en constatar que no s'hi arriba, i que, a més, la manca de personal afecta la qualitat del servei i la desinfecció de les zones en un moment de pandèmia mundial per la Covid-19», alerta CCOO.

Els representants dels treballadors i l'empresa estan convocats a una mediació al Departament de Treball dilluns que ve per mirar d'acostar posicions. Els sindicats han convocat protestes el 31 de juliol i l'1 d'agost per tots dos dies davant de les portes d'entrada de les terminals.


Comentaris

envia el comentari