Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'unes mans recolzades al volant d'un cotxe, juntament amb dues imatges més, una d'un home amb gest d'aprovació i una altra d'una mà amb bitllets

Tres claus per estalviar en les despeses del cotxe

Coneix aquestes estratègies senzilles per reduir significativament les despeses del cotxe

Estalviar a les despeses del cotxe no és una quimera. Coneixent com fer-ho, qualsevol conductor pot limitar els diners destinats al vehicle. Més enllà de les tècniques de conducció eficient, hi ha fórmules efectives i fàcils de fer-ho.

Aquestes fórmules són vàlides per a cotxes de gasolina, dièsel, híbrids i elèctrics. El resultat es pot verificar fent càlculs: només en consum, l'estalvi pot superar un litre de combustible per cada 100 quilòmetres recorreguts.

Un correcte manteniment

Muntatge amb conjunt de cotxes de fons i cercle vermell amb cotxe amb capó obert
Un manteniment correcte és vital per estalviar diners a la llarga | PixaBay, SimpleFoto

Tots els cotxes haurien de passar pel taller una vegada a l'any per a una revisió que confirmi el seu estat òptim. Aquesta operació es pot aprofitar per comprovar si cal arreglar o canviar algun component.

Cada marca dissenya un pla de manteniment per als models. S'hi estableix cada quants quilòmetres o cada quant temps (el que passi abans) ha de passar pel taller. També es detallen les operacions que s'han de dur a terme: canvi de filtres, líquids, components auxiliars com maneguets i cables, distribució, frens, entre d'altres.

Aquestes revisions tenen dues raons principals. La primera és mantenir intacta la seguretat del vehicle. La segona és prevenir possibles avaries.

Encara que suposen una despesa inicial, aquestes inspeccions eviten problemes greus que impliquen un desemborsament més gran.

Revisar els pneumàtics

Un home revisa les rodes d?un cotxe, i al cercle, una dona al volant
Els pneumàtics són la clau per estalviar combustible | Getty Images Signature, Shutter2U

Aproximadament, un 20% del consum total del cotxe es deu al rodament dels pneumàtics. Això és una raó poderosa per cuidar el seu estat i portar sempre la pressió idònia. Vigilarem que la profunditat del dibuix no sigui inferior a 1,6 mm i els substituirem quan sigui necessari.

La pressió dels pneumàtics juga un paper fonamental en el comportament del cotxe i el consum. Cal respectar la xifra que recomana el fabricant, que es troba al manual o al lateral d'alguna de les portes.

Alguns aconsellen incrementar la pressió una o dues dècimes per sobre del valor indicat per reduir el consum. Tot i això, l'estalvi és mínim i la sobrepressió redueix la superfície de contacte amb l'asfalt, afectant la seguretat.

Triar uns pneumàtics de categoria A suposa apostar per rodes amb menys impacte en el consum de combustible. Així, és possible estalviar fins a mig litre de combustible cada 100 quilòmetres.

Convertir un cotxe a GLP

¿Cómo funciona un sistema GLP en un motor de Inyección Indirecta?

És rendible convertir un cotxe amb motor de combustió a GLP? Segons els experts, si recorres almenys 20.000 quilòmetres cada any, sí.

El gas liquat de petroli (GLP) ofereix un estalvi del 40%. Això vol dir reduir una inversió de 200 euros mensuals en combustible fins a 80 euros. A més, el dipòsit de GLP pot aportar una autonomia d'uns 600 quilòmetres, afegint-se a l'habitual i superant els 1.200 quilòmetres.

Els vehicles susceptibles de fer aquesta adaptació a GLP són principalment els de benzina. Els experts desaconsellen fer-ho en dièsel, ja que resulta més complex i costós. El preu d'aquesta conversió oscil·la entre 1.200 i 2.500 euros, segons el model i la cilindrada.

Amb aquestes 3 claus es pot reduir significativament la despesa en combustible i manteniment, fent que la conducció sigui més econòmica i eficient.