Troben coronavirus en un McDonald's encara obert de Barcelona

Tota la plantilla de l'establiment s'ha sotmès a test PCR

La terrassa d'un bar del centre d'Igualada amb clients el 15 de juny de 2020
Tota la plantilla de l'establiment s'ha sotmès a test PCR | Cedida

A mesura que avancen els dies es detecten nous casos positius de coronavirus arreu del país. En aquest cas, s'ha detectat Covid-19 en un McDonald's de Mataró. Segons avança Crònica Global, els treballadors d'aquest conegut restaurant de menjar ràpid denuncien que l'establiment segueix obert malgrat que dos treballadors s'han contagiat i estan de baixa. «Han dit que truquem al Centre d'Atenció Primària (CAP) i ens han donat la baixa», apunten fonts del sector al citat mitjà.

«L'empresa es renta les mans i diu que la seva mútua de prevenció s'encarregarà de tot», afegeixen. Des del restaurant expliquen que el menjador està tancat i la franquícia opera amb el servei McAuto i a domicili. Per una altra banda, tota la plantilla s'ha sotmès a test PCR. «No han desinfectat res. Segueixen treballant com si no hi haguera casos de coronavirus i, possiblement, un brot», indiquen fonts sindicals.

Detecten un brot al barri de Cerdanyola de Mataró

Cal recordar que perquè uns casos de coronavirus siguin constituïts com a un brot han de requerir tres casos de la mateixa malaltia en un lloc i temps determinats. No és el cas del McDonald's, ara per ara, però si del barri de Cerdanyola de Mataró. Així ho han confirmat fonts municipals, que han assenyalat que les persones afectades són sis membres d'una mateixa unitat convivencial.

L'Ajuntament apunta que els contagiats es troben confinats al seu domicili i indica que s'han activat tots els protocols necessaris per fer-ne el seguiment pertinent i assegurar que es troben en bones condicions. A banda, com a mesura preventiva, l'executiu local ha decidit desinfectar les zones comunes del bloc de pisos on resideixen els infectats. En aquests moments, Mataró té una taxa de transmissió del coronavirus de 0'9 casos per cada 10.000 habitants. Hi ha 11 positius a tot el municipi.

938 nous positius i 3 nous morts per coronavirus a Catalunya

Preocupant crescuda de les xifres de contagiats per coronavirus a Catalunya. En el dia en què el Departament de Salut ha reconegut que ja existeixen una cinquantena de brots de coronavirus a les comarques de Lleida, també s'ha informat de 938 nous contagis i 3 morts més per coronavirus. La xifra es continua disparant, ja que se sumen 193 contagis més que ahir. Això situa el número global de positius en 78.302.

De tots els casos registrats en les últimes 24 hores, 246 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat, 246 més a la regió metropolitana sud i 199 a la de Lleida —138 dels quals al Segrià—. Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat tres de noves, les mateixes que en l'anterior balanç, i la xifra total és de 12.627. Fins ara, hi ha hagut 4.192 ingressats en estat greu, sis més que fa 24 hores, i actualment en són 48, tres més que en l'últim balanç.

En dos d'aquests tres focus importants del virus a Catalunya, Lleida i la comarca del Segrià i tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, el Govern ja ha decretat mesures específiques per tal de controlar la pandèmia, que entraran en vigor les quatre de la tarda. A Barcelona ciutat, però, encara no s'ha decidit cap actuació, tot i que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha posat sobre la taula que la capital catalana faci un pas enrere davant el preocupant increment de casos de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari