Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla aeri de l'assemblea d'Élite Taxi a l'exterior de l'estació de Sants contra el retorn d'Uber

Uber es felicita per «l'alta demanda» a Barcelona tot i la «intimidació» dels taxistes

La multinacional exigeix a les autoritats que «prenguin mesures» perquè «molts taxistes tenen por de sortir a treballar»
Pla aeri de l'assemblea d'Élite Taxi a l'exterior de l'estació de Sants contra el retorn d'Uber
Els taxistes de Barcelona han iniciat aquests dijous les protestes contra la tornada d'Uber a la capital catalana. | ACN

Uber assegura que més de 10.000 persones han obert l'app a Barcelona des que van aterrar per tercera vegada a la ciutat fa dos dies, aquesta vegada treballant amb taxistes. En un comunicat, la multinacional afirma que mig milió de barcelonins tenen l'aplicació instal·lada al seu telèfon mòbil. Tot i aquesta «demanda molt elevada», Uber lamenta que «la campanya d'intimidació d'alguns sectors del taxi hagi provocat que molts taxistes tinguin por de sortir a treballar». Per això, demanen a les administracions públiques catalanes que «prenguin mesures com més aviat millor per frenar aquesta situació».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Aquest anunci d'Uber arriba en una jornada en què el sector del taxi es mobilitza en una marxa lenta aquest dijous a Barcelona per mostrar el rebuig a la companyia. L'empresa de mobilitat ha assegurat que es comprometen a fer arribar «tota la documentació requerida» a l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), que els demana que ofereixi tarifes de preu tancat —conegudes com a T3— a través de la seva aplicació per poder operar a Barcelona.

Uber assegura que el servei que dona «és legal»

En aquest sentit, Uber defensa que el servei que dona és «legal» i assegura que «necessita un tracte just» per part de les autoritats. Segons l'aplicació, el decret 314/2016 de la Generalitat «estableix clarament que per operar un servei amb taxímetre a Barcelona cal una notificació prèvia, i no una autorització de l'AMB».

La companyia recorda que el novembre de 2020 van enviar la notificació prèvia a l'AMB per operar un servei d'intermediació de taxis a Barcelona i van iniciar els tràmits per, a més, operar amb la tarifa T3 de preu tancat.

La companyia recorda que «altres plataformes han operat anteriorment de la mateixa manera»

Uber afegeix que les apps que ofereixin aquesta tarifa tenen l'obligació de treballar també amb taxímetre, «però no a l'inrevés». Per això, argumenten que «la tarifa 3 no és obligatòria com ho prova el fet que en el web de l'IMET hi ha aplicacions autoritzades que només ofereixen el servei de taxímetre» i «altres conegudes plataformes han operat anteriorment de la mateixa manera».

D'altra banda, Uber afirma que ha tingut coneixement que l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) està analitzant l'actuació de l'IMET i «els seus possibles danys a la competència entre plataformes d'intermediació de taxi a l'AMB».